Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

La Bilbor, de Ziua Naţională a României, a fost sfinţit Monumentul Eroilor, recent reabilitat | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 12 aprilie 2024
Home » Societate » La Bilbor, de Ziua Naţională a României, a fost sfinţit Monumentul Eroilor, recent reabilitat
La Bilbor, de Ziua Naţională a României, a fost sfinţit Monumentul Eroilor, recent reabilitat

La Bilbor, de Ziua Naţională a României, a fost sfinţit Monumentul Eroilor, recent reabilitat

În comuna aflată la cea mai mare altitudine din judeţul Harghita, Ziua Naţională a României a fost marcată duminică, cu această ocazie fiind cinstiţi şi omagiaţi eroii din Primul şi Al Doilea Război Mondial.

Monumentul Eroilor din Bilbor a fost recent reabilitat. Ilie Hângan, primarul comunei, spunea că lucrările de renovare a acestuia au început la mijlocul lunii septembrie şi au constat în recondiţionarea plăcilor comemorative, înlocuirea pavajului, reparaţia scărilor, vopsirea monumentului.

Şi pentru că reabilitarea acestuia a fost finalizată recent, cu ocazia evenimentului de duminică a avut loc şi ceremonia de sfinţire a Monumentului Eroilor.

Au avut loc şi depuneri de coroane de către reprezentanţii instituţiilor din localitate, tradiţie prin care este cinstită memoria tuturor soldaţilor care au căzut în luptă pentru apărarea şi întregirea României.

„Uitându-ne înapoi cu mândrie, constatăm că lada de zestre a Bilborului păstrează cu sfinţenie atât costumul popular, cât şi cântecul, mai ales cel patriotic, ambele autentice, fapt dovedit şi astăzi (duminică – n.r.) de către elevii Şcolii Gimnaziale O.C. Tăslăuanu Bilbor, prin prestaţia artistică deosebită, fapt ce mă îndeamnă să le adresez cele mai sincere felicitări”, preciza Ilie Hângan pe pagina sa de Facebook.

Joi, de 1 Decembrie, la biserica din comună a avut loc şi o slujbă de Te Deum. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.