Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Korodi Attila şi-a prezentat echipa pentru Consiliul Local Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 22 mai 2024
Home » Societate » Korodi Attila şi-a prezentat echipa pentru Consiliul Local Miercurea Ciuc
Korodi Attila şi-a prezentat echipa pentru Consiliul Local Miercurea Ciuc

Korodi Attila şi-a prezentat echipa pentru Consiliul Local Miercurea Ciuc

Unsprezece persoane, tineri şi vârstnici, avocaţi, întreprinzători, profesori, psihologi, jurişti, ingineri, sportivi şi globtrotteri alcătuiesc echipa care doreşte să ceară mandatul locuitorilor alături de Korodi Attila, candidatul la funcţia de primar, pentru o schimbare „radicală” la nivelul întregii administraţii locale.

„Pornesc la acest drum cerând sprijinul comunităţii din municipiul reşedinţă al judeţului, să fiu candidatul UDMR pentru Primăria Miercurea Ciuc, pentru că eu cred că oraşul are nevoie de un nou avânt, oraşul trebuie să permită ca persoane care vor să intre în zona deciziilor publice, să poată să facă paşi înainte, pentru că avem nevoie de un nou elan, avem nevoie şi de oameni noi, şi de o echipă care poate să înglobeze toate acestea”, a declarat Korodi Attila, în cadrul unei conferinţe de presă la Miercurea Ciuc.

Cei unsprezece membri care s-au alăturat candidatului la Primărie pe listele UDMR pentru campania electorală, pregătiţi să lucreze ca şi consilieri locali alături de Korodi Attila, în eventualitatea câştigării alegerilor locale, sunt oameni vârstnici şi tineri, care activează în diferite domenii de activitate, avocaţi, economişti sau ingineri, psihoterapeuţi sau globtrotteri care văd lumea din foarte multe puncte de vedere. Toţi s-au declarat „încântaţi şi dornici” să pună umărul la schimbarea în bine a conducerii oraşului. „Este o echipă complexă şi sunt convins că aceşti colegi vor reuşi să aducă un nou avânt, foarte important pentru oraşul nostru, pentru că vorbim de spaţiul în care trăim. Toţi iubim oraşul, dar important este că acesta trebuie să fie chiar un oraş în care poţi să trăieşti bine, în care să te simţi bine şi asta poţi să o faci numai dacă tinerii se întorc, dacă cei vârstnici sunt în siguranţă, dacă sistemul sanitar al oraşului este centrat pe necesităţile bolnavului, dacă sunt adevărate condiţii pentru a atrage investiţii în oraş sau dacă vine cineva, un turist, un musafir, să simtă că aici, cumva, este o adiere a unei zone europene, a Europei Occidentale. Şi asta putem face numai dacă gândim în echipă şi acţionăm în echipă”, a explicat Korodi Attila.

Ábrahám Előd Lajos, fost sportiv de performanţă, actualmente consilier sportiv în Cabinetul ministrului Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, responsabil cu restructurarea şi digitalizarea sportului în România, susţine că oraşul nu poate fi condus de un singur om, ci „de un lider de tip nou”, care să aibă în spate o echipă puternică şi foarte bine pregătită, care să-l ajute. „Cred că un oraş se aseamănă cu un avion complex, care trebuie condus de o întreagă echipă omogenă, care se autoeducă şi se dezvoltă în fiecare zi să facă faţă societăţii moderne. Oraşul nu poate fi condus de un singur om”, a precizat Ábrahám Előd.

„E clar că sunt profund nemulţumit de atitudinea conducerii actuale a oraşului”, a afirmat avocatul Kálmán Dénes. „Chiar am aşteptat momentul apariţiei unui lider corespunzător, care poate contracara această situaţie, să accepte o luptă puternică, dar onestă, care în mod sigur urmează în această campanie electorală”, a continuat avocatul.

Szikszai Tamás are 35 de ani. În urmă cu un deceniu, după absolvirea Facultăţii de Drept în municipiul Cluj-Napoca, a decis să se întoarcă acasă, la Miercurea Ciuc şi, „umblând cu ochii deschişi prin oraş”, a identificat o grămadă de probleme, „în mod concret vreo 33 de probleme”, cea mai arzătoare fiind exodul tinerilor. „Au fost vremuri când s-au schimbat lucruri, au fost perioade mai bune ale conducerii oraşului, dar în ultima vreme nu. Probabil că ar trebui să căutăm motive mai personale în rândul conducătorilor. Cert este că a sosit vremea pentru o schimbare radicală atât la nivel personal, cât şi de mentalitate, la nivelul întregii administraţii locale”, a concluzionat av. Szikszai.

În opinia parlamentarului Korodi Attila, Miercurea Ciuc ar trebui să funcţioneze „ca un oraş în care instituţiile sunt deschise, unde există acceptare, unde asculţi punctul de vedere al oamenilor şi în care poţi să răspunzi şi la lucruri punctuale, fără birocraţie şi într-o dinamică mult mai bună decât se întâmplă acum”.

Korodi Attila este adeptul unei campanii electorale civilizate. „Vor fi mai mulţi candidaţi de la UDMR, cel puţin doi. Eu doresc ca în ultima săptămână de campanie, prima săptămână din martie, să avem o dezbatere electorală civilizată, în care să ne confruntăm programele electorale. Dar până atunci este nevoie să ne prezentăm programele noastre şi oraşului”, a conchis deputatul candidat la fotoliul de primar al municipiului reşedinţă al judeţului Harghita.

Echipa de consilieri locali propusă de Korodi Attila este alcătuită din: Bardócz László – întreprinzător, András Hunor-Jenő – inginer, antreprenor, Bors Béla – jurist, Ábrahám Előd Lajos – consilier sportiv, Szikszai Tamás – avocat, Bodor Zsolt – chimist, profesor universitar, dr. Ambrus Lilla, Kálmán Dénes – avocat, alpinistul Vizoli Zoltán – expert în vânzări, Varga Csaba – antreprenor şi Sógor Enikő – psiholog, psihoterapeut. Campania electorală a candidatului Korodi Attila şi a echipei sale propusă pentru Consiliul Local Miercurea Ciuc se derulează sub sloganul „Új lendület (în traducere „un nou avânt”) # szereda 2030”. Prealegerile pentru desemnarea candidatului UDMR pentru funcţia de primar al municipiului Miercurea Ciuc vor avea loc în data de 7 martie.

Daniela MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.