Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Acum, în județ: Circulație îngreunată în Pasul Bucin, pericol de inundație pe Valea Topliței, cod galben de ninsori | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 20 mai 2024
Home » Societate » Acum, în județ: Circulație îngreunată în Pasul Bucin, pericol de inundație pe Valea Topliței, cod galben de ninsori
Acum, în județ: Circulație îngreunată în Pasul Bucin, pericol de inundație pe Valea Topliței, cod galben de ninsori

Acum, în județ: Circulație îngreunată în Pasul Bucin, pericol de inundație pe Valea Topliței, cod galben de ninsori

Circulație în condiții de iarnă între Praid și Bucin

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltul” Harghita precizează că în momentul de față se circulă în condiții de iarnă pe DN 13B, sectorul de drum între Bucin și Praid. Carosabilul este acoperit cu un strat de zăpadă și apă de circa 5 cm, iar 4 tiruri nu mai pot înainta, dar drumul nu este blocat.

În zonă intervin 4 utilaje de la drumuri naționale.

Pericol de inundație în Toplița

Tot ISU „Oltul” precizează că în Toplița, există pericol de inundație din cauza unui zăpor de gheață, format pe cursul pârâului Valea Topliței. În zonă s-a deplasat un echipaj de la Garda de Intervenție nr. 2 Toplița, pentru evaluarea situației. De asemenea, s-a deplasat și reprezentanți ai SGA Mureș care acționează pentru îndepărtarea gheții formate cu un buldoexcavator și un excavator cu braț lung.

De asemenea, în localitatea Mădăraș, pe pârâul cu același nume, SGA Harghita acționează cu un buldoexcavator pe șenile  pentru dislocarea unui zăpor de gheață, format pe un sector de circa 25 m.

Cod galben meteo

De astăzi, de la ora 13:00, a intrat în vigoare și un cod galben meteo de intensificări ale vântului și cantități de precipitații, ninsori viscolite mai ales la altitudini de peste 1700 m. Codul este valabil până mâine dimineață, la ora 08:00, dar pot surveni modificări.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.