Judeţul Harghita – locul doi pe ţară la vaccinarea împotriva COVID-19 în şcoli | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Sănătate » Judeţul Harghita – locul doi pe ţară la vaccinarea împotriva COVID-19 în şcoli
Judeţul Harghita – locul doi pe ţară la vaccinarea împotriva COVID-19 în şcoli

Judeţul Harghita – locul doi pe ţară la vaccinarea împotriva COVID-19 în şcoli

  • Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în activitatea de vaccinare, indiferent că au făcut-o la nivel individual, într-o formă instituţională a statului sau privată, pentru a depăşi situaţia de criză şi le transmit toată recunoştinţa şi aprecierea noastră”

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva SARS-CoV-2 îşi va încheia curând misiunea, transferând activitatea de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 către medicii de familie.

La momentul bilanţului, conducerea CNCAV a realizat o analiză a activităţii începută în noiembrie 2020 şi derulată până în prezent, dorind să afle cum au mers lucrurile, ce s-ar fi putut face mai bine, prin prisma a ce-ar mai putea să fie. Rezultatele vaccinării, consemnate în statistici, au evidenţiat, între altele, şi judeţele care s-au remarcat la nivel naţional.

„Şi aici m-am uitat cu toată dragostea la Harghita, eu fiind harghitean născut în Topliţa. Vorbim despre lucruri importante pe care întreaga comunitate locală le-a făcut, fie că vorbim despre medici, despre personalul medical, despre epidemiologi, medici de familie, despre instituţii precum Direcţia de Sănătate Publică, Prefectura, Consiliul Judeţean şi primarii localităţilor, fie că vorbim despre companiile private, practic despre întreaga comunitate”, a declarat publicaţiei noastre secretatul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu şi preşedinte al CNCAV.

Potrivit statisticilor deţinute de Ministerul Sănătăţii şi de CNCAV, judeţul Harghita ocupă locul al doilea pe ţară la vaccinarea organizată în şcoli, cu 1.789 de elevi şi 258 de profesori care s-au vaccinat în cadrul acţiunii dedicată imunizării lor.

„De-a lungul acestei situaţii de criză m-am uitat cu atenţie şi suport către comunitatea din Harghita. Le mulţumesc tuturor harghitenilor: celor care au fost implicaţi în activitatea de vaccinare, indiferent că au făcut-o la nivel individual, ca simpli cetăţeni, discutând cu familia, cu prietenii, cu vecinii, celor care au fost implicaţi într-o formă instituţională a statului sau într-o organizaţie privată. Doresc să le transmit toată recunoştinţa şi toată aprecierea noastră pentru eforturile pe care le-au făcut de la începutul pandemiei şi mai ales în momentele dificile. Şi sunt realmente câteva exemple prin care Harghita s-a remarcat la nivel naţional: Harghita se clasează pe locul doi la nivel naţional la vaccinarea în şcoli, dar sunt şi alte exemple. Eforturi semnificative s-au făcut şi la nivelul medicilor de familie, cu ajutorul cărora s-au vaccinat 9.647 de persoane. Sunt 3.355 de persoane care s-au vaccinat la domiciliu cu ajutorul echipelor mobile, în cadrul unui întreg proces care a necesitat eforturi suplimentare, pe care aceşti oameni le-au făcut în scopul identificării persoanelor cu dificultăţi de mobilitate, să discute cu ele, să le programeze şi apoi să le vaccineze, aici vorbim de sate, de comune unde nu existau centre de vaccinare, eforturi pe care ţin să le evidenţiez. Şi în privinţa vaccinării la operatori economici privaţi am constatat o dovadă reală de iniţiativă a comunităţii locale. Cei de la companii au discutat cu angajaţii, le-au vorbit despre vaccinare, i-au identificat pe cei care au dorit să se vaccineze şi au organizat rapid procesul de vaccinare a acestora, pentru a avea cât mai puţine riscuri asupra continuităţii activităţii economice. Sunt astfel 1.615 persoane care s-au vaccinat cu ajutorul operatorilor economici privaţi”, a detaliat secretarul de stat Andrei Baciu.

Preşedintele CNCAV a amintit şi de sutele de persoane vaccinate în spitale, prin eforturile medicilor şi personalului medical, dar şi de cei 3.570 de locuitori din mediul rural care au primit serul anti-COVID-19.

„Pentru toate aceste eforturi, pentru toate aceste lucruri care sunt de fapt rodul iniţiativei şi determinării comunităţii locale, noi le transmitem autorităţilor, persoanelor publice şi private, locuitorilor care s-au implicat în procesul de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 un gând de mulţumire, un gând de recunoştinţă şi un gând de apreciere”, a concluzionat secretarul de stat Andrei Baciu.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.