Joi, la Galeria de Artă a Consiliului Judeţean HarghitaVernisajul expoziţiei TRIMAGINARIUM 2.0 | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 19 iunie 2024
Home » Cultură »
Joi, la Galeria de Artă a Consiliului Judeţean Harghita
Vernisajul expoziţiei TRIMAGINARIUM 2.0
<h5><i>Joi, la Galeria de Artă a Consiliului Judeţean Harghita</i></h5>Vernisajul expoziţiei TRIMAGINARIUM 2.0

Joi, la Galeria de Artă a Consiliului Judeţean Harghita
Vernisajul expoziţiei TRIMAGINARIUM 2.0

Prima ediţie a expoziţiei TRIMAGINARIUM a fost vernisată acum patru ani într-un hotel din Cluj-Napoca. Cu prilejul acestei aniversări, gruparea formată din artiştii László Hajnalka, Szabó András şi Szentes Zágon organizează o nouă ediţie a acesteia, de data aceasta în Miercurea-Ciuc. Continuând tradiţia primei ediţii, expoziţia intitulată TRIMAGINARIUM 2.0 propune o întâlnire a trei viziuni şi tehnici artistice unice şi complet diferite unele de altele.

László Hajnalka graficiană născută în Miercurea-Ciuc, fondatoare şi coordonatoare a studioului de grafică Chromatt, În cadrul expoziţiei va prezenta o serie de portrete cu o abordare minimalistă a graficii digitale, îmbogăţite prin utilizarea unor elemente absurde.

Szabó András este artist liber profesionist, născut la Târgu Mureş şi bazat în Cluj-Napoca. Lucrările lui oferă o tehnică unică de gravură prin care realizează diferite imagini hiperrealiste: roboţi, portrete, peisaje fantastice; interioare sau figuri de porţelan care evocă estetica epocii comuniste.

Szentes Zágon, grafician şi fotograf, originar din Miercurea-Ciuc, bazat în Cluj-Napoca. În cadrul expoziţiei prezintă picturi acrilice vibrante, care propun o reinterpretare a simbolurilor, figurilor şi memento-urilor culturale cunoscute.

Vernisajul expoziţiei va avea loc în data de 23 martie (joi), la ora 18:00, în sala de expoziţii a Galeriei de Artă a Consiliului Judeţean Harghita. Cuvintele de deschidere vor fi susţinute de Horváth Benji şi Mărcuţiu-Rácz Dóra, poeţi şi redactori ai rubricii de artă a revistei culturale Helikon.

Organizatori: Consiliul Judeţean Harghita, Centrul Cultural Judeţean Harghita, Galeria de Artă a Consiliului Judeţean Harghita.

Expoziţia poate fi vizitată până la 1 mai 2023.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.