Jandarmii montani și salvamontiștii au intervenit pe o pârtie de la Harghita Băi pentru a acorda ajutor unor copii | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 23 iulie 2024
Home » Societate » Jandarmii montani și salvamontiștii au intervenit pe o pârtie de la Harghita Băi pentru a acorda ajutor unor copii
Jandarmii montani și salvamontiștii au intervenit pe o pârtie de la Harghita Băi pentru a acorda ajutor unor copii

Jandarmii montani și salvamontiștii au intervenit pe o pârtie de la Harghita Băi pentru a acorda ajutor unor copii

În cursul zilei de azi, jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Ordine Publică Harghita Băi, în cooperare cu salvamontiștii din cadrul Serviciului Public Salvamont Miercurea Ciuc, au intervenit pentru a acorda primul-ajutor unor copii de 6, respectiv 10 ani.
Potrivit biroului de presă al Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, prima intervenție a avut loc în jurul orei 12:00, când un grup de oameni ce se aflau lângă pârtia de săniuș din stațiune i-au sesizat pe jandarmi și salvamontiști cineva are nevoie de ajutor. Deplasându-se la fața locului, au observat în mijlocul grupului un copil în vârstă de 6 ani, din Miercurea-Ciuc, ce sângera la nivelul buzei superioare, având o plagă deschisă, ca urmare a unei căzături. Cea de a doua intervenție a avut loc 3 ore mai târziu, pe pârtia de schi Miklos, ajutorul fiind cerut de un schior. La fața locului s-a constatat faptul că, băiatul de 10 ani din municipiul Brăila, prezenta o plagă deschisă la nivelul arcadei ochiului drept. Din cele relatate de către copil, acesta a fost lovit de dispozitivul de prindere a teleschiului de pe partea opusă, după ce a ales să nu se deplaseze în linie dreaptă, ci să facă un slalom imaginar pe partea de urcare, intrând astfel în raza dispozitivului pe partea de coborâre.
Accidentul ar fi putut fi evitat dacă schiorul ar fi respectat modul de folosire a teleschiului și ar fi purtat întregul echipament de protecție, respectiv ochelarii de schi. Pe această cale, jandarmii și salvamontiștii harghiteni îi sfătuiesc pe cei ce doresc să practice sporturile de iarnă să se echipeze corespunzător, fără a omite folosirea tuturor echipamentelor de protecție, în special a căștii și ochelarilor de protecție.
Ambii copii au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Miercurea-Ciuc pentru efectuarea unor investigații.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.