Jandarmii montani harghiteni au avut în 2022 aproape… 2022 de misiuni | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 16 iunie 2024
Home » Societate » Jandarmii montani harghiteni au avut în 2022 aproape… 2022 de misiuni
Jandarmii montani harghiteni au avut în 2022 aproape… 2022 de misiuni

Jandarmii montani harghiteni au avut în 2022 aproape… 2022 de misiuni

În cursul anului trecut, structurile montane de jandarmi din judeţul Harghita au avut 2.167 de misiuni de menţinere, asigurare a ordinii publice în staţiuni, misiuni în cooperare cu alte structuri, căutare-salvare sau îndepărtarea animalelor sălbatice, în special a urşilor.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Harghita, pe întreg parcursul anului 2022, jandarmii montani din cadrul posturilor din Băile Tuşnad, Harghita Băi, Lacu Roşu şi Borsec au executat peste 1.600 de misiuni de asigurare a ordinii publice în staţiunile montane, ori pe traseele adiacente, peste 90 de misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări publice desfăşurate în zona montană, dar şi peste 180 de misiuni executate în cooperare, în special cu ocoalele silvice sau rangerii ariilor protejate.

Jandarmii montani, în special cei din staţiunea Băile Tuşnad, au intervenit în 65 de situaţii pentru îndepărtarea, tranchilizarea ori relocarea urşilor din interiorul localităţii, dar şi din apropierea Lacului Sfânta Ana.

Iar dincolo de competenţele legale, au fost implicaţi în acţiuni de ecologizare a traseelor turistice şi de plantare de arbori sau, de Ziua Drapelului Naţional al României, au dus simbolul naţional pe cele mai înalte culmi muntoase din judeţ.

Cu ocazia misiunilor, au fost constatate şi contravenţii, fiind aplicate 235 de sancţiuni, în valoare totală de peste 86 de mii de lei, cele mai multe fiind la regimul silvic.

Primele structuri de Jandarmerie Montană s-au înfiinţat pe 1 mai 2008. De atunci, jandarmii montani din cadrul celor 5 posturi ce au existat de-a lungul timpului au adunat peste 100.000 de ore de misiuni, participând atât la misiuni de menţinere a ordinii publice pentru prevenirea şi descoperirea infracţiunilor în staţiuni montane şi pe trasee turistice din zona acestora, misiuni de căutare şi salvare a persoanelor rătăcite în zona montană, misiuni de protecţie a mediului înconjurător, în cooperare cu structuri ce au atribuţii în domeniu, cât şi la misiuni de prim-ajutor, acordate celor care au suferit accidentări pe pârtiile de schi din judeţ.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.