Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Jandarmii harghiteni alături de copiii din taberele organizate la Băile Tuşnad şi Băile Chirui | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 15 aprilie 2024
Home » Societate » Jandarmii harghiteni alături de copiii din taberele organizate la Băile Tuşnad şi Băile Chirui
Jandarmii harghiteni alături de copiii din taberele organizate la Băile Tuşnad şi Băile Chirui

Jandarmii harghiteni alături de copiii din taberele organizate la Băile Tuşnad şi Băile Chirui

 

În primele două zile ale săptămânii, jandarmii harghiteni au fost prezenţi în taberele de la Băile Tuşnad şi Băile Chirui, unde le-au prezentat copiilor elemente ale activităţii desfăşurate.

În tabăra Aventură şi natură, organizată la Băile Tuşnad, se aflau aproximativ 100 de copii, în timp ce la Băile Chirui erau alţi 50 de elevi, se arată într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Harghita. Luni şi marţi, jandarmii montani, dar şi cei din cadrul Compartimentului prevenire şi combatere a faptelor antisociale, au prezentat participanţilor la cele două tabere elemente ale activităţii lor, arătându-le importanţa respectului pentru munte şi natura înconjurătoare. Cu această ocazie – se mai arată în cadrul comunicatului – copiii au aflat printre altele despre importanţa echipamentului adecvat pe timpul călătoriilor montane, cum să facă un nod de asigurare la corzile de alpinism, cum pot acorda primul-ajutor în caz de nevoie. Tot cu această ocazie au aflat şi de importanţa prezenţei jandarmilor în cadrul comunităţii şi rolul activităţii de prevenire şi formarea unei atitudini bazate pe integritate morală şi spirit civic.

„Cu timiditate, dar mai apoi cu dezinvoltură şi un interes sporit, au început să curgă întrebările din rândul copiilor, pornind de la cele mai simple şi continuând cu cele mai complicate – se arată în textul comunicatului. Toate şi-au primit un răspuns clar, fără loc de interpretări, dar poate cea mai importantă calitate a răspunsurilor a fost aceea că au fost pe înţelesul lor, fără a se intra în complicatul limbaj al normelor legale. Mesajul nostru a fost primit cu interes, lăsând urme palpabile, sub forma unor pliante cu informaţii relevante pentru copii”. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.