Jandarmerii harghiteni la datorie de 1 Mai și Sf. Paști | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Societate » Jandarmerii harghiteni la datorie de 1 Mai și Sf. Paști
Jandarmerii harghiteni la datorie de 1 Mai și Sf. Paști

Jandarmerii harghiteni la datorie de 1 Mai și Sf. Paști

În baza planului de măsuri pentru creșterea siguranței publice, aprobat de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, la acest sfârșit de săptămână jandarmii harghiteni vor asigura măsurile de ordine publică cu ocazia Sărbătorii de Paști și a Zilei Internaționale a Muncii.

Jandarmii harghiteni vor acționa atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte pentru prevenirea faptelor antisociale care ar putea afecta siguranța cetățenilor și pentru soluționarea operativă a sesizărilor acestora la manifestările prilejuite de sărbătorirea Sf. Paști Ortodoxe și a zilei de 1 Mai (evenimente cultural-artistice, sportive, religioase etc.), zonele mai aglomerate din județ, locurile de comercializare a produselor specifice acestei perioade.

Pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în zona a 11 lăcașe de cult unde vor avea loc slujbe religioase, vor fi angrenați în misiuni aproximativ 70 de jandarmi. Scopul lor este acela de a garanta liniștea și siguranța creștinilor ce sărbătoresc, ca în fiecare an, Învierea Domnului Iisus Hristos, atât în municipiile Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgeni și Toplița, comunele Voșlobeni, Sărmaș, Tulgheș, cât și în mănăstirile de pe raza județului.

Totodată, ca urmare a numărului mare de turişti prezenţi în staţiunile montane și balneare, Jandarmeria Montană îşi va intensifica acţiunile pe traseele turistice şi în zonele unde este posibil să se producă evenimente, pentru acordarea de sprijin persoanelor aflate în dificultate, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale .

Pentru a evita producerea de evenimente nedorite Jandarmeria Harghita face următoarele recomandări :

  • persoanele care participă la evenimente să manifeste răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
  • în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială sau le este tulburată liniştea, cetăţenii sunt rugați să solicite sprijin prin sistemul unic de urgenţă „112”;
  • dacă participă la evenimente cu public numeros, părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie copiii;
  • persoanele care vor alege să își petreacă timpul în stațiunile turistice montane să se informeze asupra stării vremii, itinerariului și să fie echipați corespunzător;

Reamintim cetăţenilor că pentru eventuale sesizări se pot adresa cu încredere jandarmilor prezenți la fața locului sau pot apela Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Jandarmeria Harghita urează tuturor să se bucure în liniște și siguranță de aceste sărbători!

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.