Identificat după ce în urmă cu aproximativ 6 ani şi-a omorât în bătaie concubina şi a îngropat-o lângă casă | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 10 decembrie 2023
Home » Societate » Identificat după ce în urmă cu aproximativ 6 ani şi-a omorât în bătaie concubina şi a îngropat-o lângă casă
Identificat după ce în urmă cu aproximativ 6 ani şi-a omorât în bătaie concubina şi a îngropat-o lângă casă

Identificat după ce în urmă cu aproximativ 6 ani şi-a omorât în bătaie concubina şi a îngropat-o lângă casă

 Bărbatul este cercetat sub control judiciar pentru comiterea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte

Un bărbat de 58 de ani din comuna Şimoneşti care şi-a bătut concubina până a murit în urmă cu 6 ani şi a îngropat-o în apropierea locuinţei a fost identificat de poliţişti marţi, el fiind cercetat în momentul de faţă sub control judiciar pentru comiterea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte. Se pare că despre această faptă s-ar fi aflat în urma unei cerţi în familia suspectului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, la începutul acestei săptămâni, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, victima fiind o femeie de 36 de ani, din comuna Şimoneşti. „Fără să fi fost sesizată dispariţia ori vreo faptă de natură penală în legătură cu aceasta, poliţiştii au înregistrat un dosar de cercetare penală în scopul îndeplinirii procedurilor specifice necesare clarificării situaţiei şi verificării suspiciunilor derivate din lipsa oricăror informaţii referitoare la persoana în cauză, pe parcursul ultimilor ani. În aceeaşi zi, în cadrul anchetei au fost obţinute date şi indicii cu privire la posibilitatea existenţei unor fapte comise cu violenţă, din care ar fi putut rezulta decesul femeii, astfel încât cercetările şi investigaţiile s-au extins”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ.

Astfel, marţi, o echipă complexă din cadrul IPJ Harghita, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, a cercetat zona în care se presupunea că a fost comisă fapta. În cadrul acestor căutări a fost folosit şi un câine poliţist specializat, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu. În urma acestor căutări şi săpături a fost identificat cadavrul femeii de 36 de ani, la câţiva metri de casă. De asemenea, a fost identificat şi suspectul comiterii faptei, în persoana concubinului victimei, în vârstă de 58 de ani din Şimoneşti. Acesta şi-a recunoscut fapta.

În faţa anchetatorilor, bărbatul a povestit că, în perioada anilor 2009-2010, pe fondul geloziei şi al unui conflict spontan, şi-a lovit de mai multe ori concubina, care a decedat la scurt timp. După aceasta, suspectul a îngropat victima în apropierea locuinţei. Apoi a plecat în străinătate, unde a rămas în majoritatea ultimilor ani, întorcându-se în ţară doar din când în când, pentru scurte perioade de timp.

Pentru a acoperi dispariţia concubinei, bărbatul a răspândit zvonul că aceasta a plecat la muncă în străinătate. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.