Jandarmeria montană, pentru un mediu sigur! Siguranţă la înălţime | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 21 iulie 2024
Home » Societate » Jandarmeria montană, pentru un mediu sigur! Siguranţă la înălţime
Jandarmeria montană, pentru un mediu sigur! Siguranţă la înălţime

Jandarmeria montană, pentru un mediu sigur! Siguranţă la înălţime

Azi, 27 iunie, începând cu ora 12:00, în apropierea Masivului muntos Piatra Altarului din Cheile Bicazului, în parcarea de lângă fosta Cabană Floare de colţ (în apropierea tunelului auto) are loc lansarea Campaniei media cu titlul „Jandarmeria Montană, pentru un mediu sigur!”.

Campania iniţiată de către Jandarmeria Română şi care se va desfăşura în cadrul Proiectului elveţiano-român „Consolidarea capacităţilor Jandarmeriei Române” are scopul de a contribui la sporirea siguranţei cetăţenilor în zonele montane pentru obţinerea unei dezvoltări turistice durabile, precum şi în scopul sensibilizării turiştilor în ceea ce priveşte necesitatea protejării mediului înconjurător.

Cu această ocazie, jandarmii montani harghiteni vor fi protagoniştii unor exerciţii demonstrative care vor consta în realizarea unei intervenţii pentru salvarea-evacuarea unor persoane aflate în dificultate (accidentate), în regiunea stâncoasă a Cheilor Bicazului, cu sprijinul unui elicopter aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne.

În cadrul aceluiaşi eveniment, cercetaşii din cadrul Centrului local „Orion” Miercurea-Ciuc – Cercetaşii României vor lua parte la o serie de jocuri de coeziune a grupului, în urma cărora vor fi premiaţi de către organizatori.

În parcarea din faţa fostei Cabane Floare de Colţ, în apropierea tunelului este amplasat un punct de informare al Jandarmeriei Române, unde vor fi oferite informaţii de specialitate şi vor putea fi vizualizate o parte din materialele şi tehnica aflate în dotarea posturilor montane.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.