Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Jandarmeria Harghita a plantat, simbolic, 3 brazi argintii în fața noului sediu | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Societate » Jandarmeria Harghita a plantat, simbolic, 3 brazi argintii în fața noului sediu
Jandarmeria Harghita a plantat, simbolic, 3 brazi argintii în fața noului sediu

Jandarmeria Harghita a plantat, simbolic, 3 brazi argintii în fața noului sediu

Cu ocazia împlinirii a 171 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, instituția a lansat la nivel național campania „171 de stejari pentru România”, inițiativă ce se va desfășura, anual, cu ocazia Zilei Armei. Acțiunea are ca scop încurajarea plantării arborilor și asigurarea protecției și conservării fondului silvic și a mediului înconjurător.

În județul nostru, momentul a fost marcat prin plantarea a 3 brazi argintii în fața noului sediul al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ), situat în spatele Catedralei ortodoxe din Miercurea Ciuc. Aceștia au fost sădiți de către comanda inspectoratului, respectiv colonel Dan Iamandi, inspector șef, colonel Dănuț Mihalache, prim adjunct, și colonel Gabriel-Ionuț Cîmpanu, adjunct.

Inspectorul șef al IJJ Harghita, colonel Dan Iamandi, spunea că gestul de astăzi este unul simbolic, dar e cu atât mai important cu cât vechii brazi din fața sediului au fost tăiați, deoarece erau afectați de dăunători.

„Dacă Jandarmeria Română tot avea programul de plantare a 171 de stejari pentru România ca urmare a împlinirii a 171 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, ne-am gândit să facem gestul acesta: să pornim cu plantarea a 3 brazi de către comanda unității în fața noului sediu în care ne-am mutat, dar care încă nu este în totalitate terminat”.

Ulterior, cel mai probabil la începutul lunii mai, cu ajutorul Direcției Silvice Harghita, instituția dorește să planteze și 171 de brazi, nu de stejari, ca urmare a condițiilor meteorologice și pedologice din județ.

Referindu-se la ziua aniversară de 3 aprilie, col. Dan Iamandi preciza că, din cauza pandemiei, nu pot fi făcute manifestări în spațiul public, așa cum locuitorii orașului erau obișnuiți, dar e „convins că, dacă lumea înțelege și dacă este conștientă că vaccinarea este singura soluție, vom trece și peste asta, iar la anul vom avea o zi a Jandarmeriei așa cum se cuvine”.

Premergător Zilei Jandarmeriei Române, marcată în fiecare an pe 3 aprilie, în cadrul unei şedinţe festive, dar restrânse, au fost înaintaţi în grad înainte de termen un ofiţer şi 6 subofiţeri. De asemenea, tot cu această ocazie au fost trecuţi în rezervă cu drept la pensie 4 jandarmi. (L. Câmpean)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.