Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Izvoru-Mureş: Training internaţional cu tema „Lupta împotriva lipsei locurilor de muncă în rândul tinerilor din zonele rurale” | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 23 mai 2024
Home » Învățământ » Izvoru-Mureş: Training internaţional cu tema „Lupta împotriva lipsei locurilor de muncă în rândul tinerilor din zonele rurale”
Izvoru-Mureş: Training internaţional cu tema „Lupta împotriva lipsei locurilor de muncă în rândul tinerilor din zonele rurale”

Izvoru-Mureş: Training internaţional cu tema „Lupta împotriva lipsei locurilor de muncă în rândul tinerilor din zonele rurale”

 Tineri din nouă ţări s-au aflat pe parcursul unei săptămâni în staţiune

 

Un număr de 46 de tineri din nouă ţări au participat, pe parcursul săptămânii trecute, la un training internaţional ce a avut tema „Lupta împotriva lipsei locurilor de muncă în rândul tinerilor din zonele rurale”. Participanţii la eveniment au venit din Spania, Polonia, Ungaria, Ucraina, Serbia, Grecia, Armenia, Georgia şi România.

Pe parcursul unei săptămâni, tinerii au făcut schimb de idei şi au prezentat fiecare situaţia din ţara lor în ceea ce priveşte lupta împotriva lipsei locurilor de muncă în rândul tinerilor din zonele rurale. În perioada amintită, cu ajutorul trainer-ilor Gruman Robert (România) şi Kiss Endre (Ungaria) şi a metodei de educaţie non-formală, participanţii au elaborat opt proiecte internaţionale, a căror tematică este lupta pentru crearea locurilor de muncă în mediul rural.

Preşedintele Asociaţiei Maros-Mureş, György Lehel, gazda training-ului, a declarat că acest eveniment a avut şi scopul de a promova staţiunea, ca informaţii despre frumuseţea zonei să ajungă în cât mai multe ţări. „Organizarea acestui eveniment internaţional este un pas important în viaţa organizaţiei noastre, noi fiind obişnuiţi cu organizarea evenimentelor pe plan local şi pe plan regional. Din punctul meu de vedere, acest eveniment are o dublă importanţă. În primul rând, dorim să facem ceva pentru tinerii noştri, care, din păcate, după terminarea studiilor, într-o proporţie foarte mare sunt nevoiţi să migreze în ţări străine pentru a-şi face un rost în viaţă. Pornind de la această problemă, pot să spun naţională, am dorit să vedem care este situaţia şomajului cu ochii tinerilor veniţi din alte ţări, precum şi ce măsuri concrete iau autorităţile ca să rezolve situaţia şomajului ridicat în rândul tinerilor din mediul rural. În al doilea rând, venirea acestor tineri la Izvoru-Mureşului are şi un caracter turistic. Din păcate, au apus acele vremuri când Izvoru-Mureşului era plin cu turişti, pensiunile sunt tot mai goale şi din ce în ce mai puţină lume vizitează punctul de informare turistică din localitate. În după-amiaza liberă i-am dus pe oaspeţii noştri la cele mai importante puncte turistice. Aceştia chiar au rămas profund surprinşi de frumuseţile naturii din această regiune. Sper din tot sufletul, cu ajutorul acestor tineri, că informaţii despre frumuseţile regiunii noastre vor ajunge la o cât mai largă comunitate străină”, a spus György Lehel.

Coordonatoarea proiectului, Jakab Beatrix, a precizat că în luna mai vor fi tipărite şi împărţite primăriilor din zonă 200 de publicaţii cu rezultatele acestui training.

Bugetul total al acestui proiect a fost de aproximativ 24.000 de euro, evenimentul fiind sprijinit de Comisia Europeană, prin programul Erasmus+ şi Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP). (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.