ISU Harghita s-a clasat pe poziția secundă la concursul de Acordare a Primului Ajutor Calificat | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 13 iunie 2024
Home » Societate » ISU Harghita s-a clasat pe poziția secundă la concursul de Acordare a Primului Ajutor Calificat
ISU Harghita s-a clasat pe poziția secundă la concursul de Acordare a Primului Ajutor Calificat

ISU Harghita s-a clasat pe poziția secundă la concursul de Acordare a Primului Ajutor Calificat

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltul” al județului Harghita a organizat, miercuri și joi, etapa zonală a Concursului Național de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat. Competiția a reunit echipe de pompieri și paramedici SMURD din Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență Harghita, Mureș, Covasna, Brașov și Sibiu.

Timp de două zile intense, pline de acțiune, adrenalină și profesionalism, 5 echipe de salvatori au dat tot ce au avut mai bun pe parcursul probelor de descarcerare și acordarea de prim ajutor calificat, desfășurate, în acest an, la Miercurea-Ciuc.

 În cadrul competiției, pompierii au avut de rezolvat scenarii standard și complexe, menite să pună în evidență competențele profesionale dobândite: unul de descarcerare a victimelor dintr-un vehicul ca urmare a unui accident rutier, iar cel de-al doilea constând în acordarea primului ajutor calificat, sub arbitrajul evaluatorilor specializați.

Astfel, rapiditatea, abilitatea echipajelor, îndemânarea, modul de aplicare a manevrelor salvatoare de viață, profesionalismul și lucrul în echipă au fost elementele esențiale pentru desemnarea câștigătorilor.

Echipa ISU Harghita a reușit performanța de a se clasa pe poziția secundă la concursul de Acordare a Primului Ajutor Calificat.

La finalul competiției, clasamentul a fost următorul:

Descarcerarea din Autovehicule

Locul I – ISU Mureș
Locul II – ISU Brașov
Locul III – ISU Sibiu

Acordarea Primului Ajutor Calificat

Locul I – ISU Covasna
Locul II – ISU Harghita
Locul III – ISU Brașov

Plutonier adjutant șef Horea Oarga din cadrul ISU Mureș a primit premiul pentru cel mai bun comandant de echipaj. Tot echipajele ISU Mureș au fost desemnate ca fiind „cel mai bun echipaj de servanți” și „cel mai bun echipaj de paramedici SMURD”.

A fost o competiție bazată pe fair-play, constituind totodată și un prilej în care schimbul de experiență a fost, poate, cel mai de preț bun câștigat pentru toți competitorii uniți de o pasiune comună: SALVAREA DE VIEȚI!

(Sursa: ISU „Oltul” Harghita; foto: ISU „Oltul” Harghita)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.