Ion Ţiriac a fost premiat în Miercurea-Ciuc de către ministrul Sportului | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 11 decembrie 2023
Home » Sport » Ion Ţiriac a fost premiat în Miercurea-Ciuc de către ministrul Sportului
Ion Ţiriac a fost premiat în Miercurea-Ciuc de către ministrul Sportului

Ion Ţiriac a fost premiat în Miercurea-Ciuc de către ministrul Sportului

Săptămâna trecută, ministrul Sportului a premiat hocheiştii care au adus prima participare a României la Jocurile Olimpice în acest sport, în urmă cu 58 de ani. Premierea a avut loc la Miercurea-Ciuc, iar printre aceştia s-a aflat şi Ion Ţiriac.

Probabil nu mulţi ştiu că Ion Ţiriac, înainte de a deveni lider mondial în tenis, a fost jucător de hochei şi a făcut parte din naţionala României.

La Miercurea-Ciuc, acesta s-a întâlnit cu alţi coechipieri: Eduard Pană, Ştefan Ionescu, Takács Lajos, Varga Dezideriu, Anton Biró, Kalamar Alexandru, Takács István şi Ioanovici Imre.

„Adevărul e că, de vreo trei, patru ani, discutând cu Eduard Pană, care e responsabilul la patinoarul nostru din Bucureşti, ne tot hotărâm, hai să ne vedem, hai să ne vedem!”, spunea Ion Ţiriac pentru telekomsport.ro.

„Până ne-am hotărât, am rămas tot mai puţini. Noroc că am găsit timpul ăsta… Domnule, este un simţământ foarte curios. Să vezi toţi oamenii ăştia, din nou, pe care nu i-ai văzut de cincizeci de ani, de şaizeci de ani, nu ştiu de câţi or fi… Unul are 92 de ani altul, altul 85… Este un cadou pe care mi l-am făcut şi mulţumesc lui Dumnezeu că am ajuns în situaţia asta, să ne vedem. În rest, n-aş putea să vă spun mai multe. Ne-am împărtăşit amintiri, ce frumos era atunci, cât e de frumos acum. Dar nu poţi să le compari pentru că suntem trei generaţii diferite, nu două, dar ne-am bucurat toţi că ne-am văzut”.

Novák Eduard, ministrul Sportului, scria pe pagina lui de Facebook: „Ziua de astăzi a stat sub semnul Excelenţei şi al Recunoştinţei în Sport, pentru că am fost alături de gloriile hocheiului românesc, seniori care au făcut performanţă la Olimpiada Innsbruck 1964. Atunci au reuşit performanţa primei participări la o ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă a echipei naţionale de hochei pe gheaţă a României. Din echipă a făcut parte şi domnul Ion Ţiriac, care se afla pe gheaţă, iar ani mai târziu a scris istorie în tenis! Astăzi (vineri – n.n.), la evenimentul de la Miercurea-Ciuc am înmânat cu recunoştinţă însemnul de preţuire pentru aceşti seniori de valoare ai sportului românesc şi am purtat discuţii despre viitorul sporturilor pe gheaţă, care are nevoie de susţinere pentru a-şi recăpăta perspectivele”. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.