Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

„Înverzire” pe harta pandemică | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Sănătate » „Înverzire” pe harta pandemică
„Înverzire” pe harta pandemică

„Înverzire” pe harta pandemică

  • Nici un caz nou de COVID-19 în 40 de localităţi harghitene pe parcursul a 14 zile

În 40 dintre cele 67 de unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului nu a fost înregistrat nici un caz de infectare cu coronavirus pe parcursul ultimelor 14 zile, rezultă din informaţiile făcute publice, astăzi, de Direcţia de Sănătate Publică Harghita. Este vorba în principal despre aşezări din mediul rural, printre localităţile cu o incidenţă zero a cazurilor la mia de locuitori în ultimele două săptămâni se numără şi oraşele Bălan şi Borsec, ultimul ocupând de altfel primul loc pe judeţ şi al doilea pe ţară în ceea ce priveşte procentul populaţiei vaccinate anti-COVID-19. Cea mai ridicată incidenţă cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile, respectiv de peste 3 la mia de locuitori, se înregistrează în continuare în oraşul Băile Tuşnad, unde mai sunt în vigoare restricţiile specifice aşa-numitei zone roşii. În Miercurea Ciuc incidenţa cazurilor era, ieri, de 0,1, în Odorheiu Secuiesc de 0,05; în Gheorgheni de 0,35; iar în Topliţa de 0,25 la mia de locuitori.

Instituţia Prefectului a informat, astăzi, că pe parcursul a 24 de ore au fost înregistrate în judeţul Harghita doar 2 cazuri noi de infectare cu coronavirus, însă a fost înregistrat, din păcate, şi un deces asociat infecţiei cu SARS-CoV-2, numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa de la începutul pandemiei ridicându-se la 428. În spitalele din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni şi Topliţa erau internaţi 31 de pacienţi cu COVID-19, iar alte 24 de persoane se aflau în izolare la domiciliu, ceea ce înseamnă că în judeţ erau, ieri, 55 de cazuri active de infectare. Incidenţa numărului de cazuri la nivelul judeţului Harghita era, în data de 3 iunie, de 0,16 la mia de locuitori.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a luat, miercuri, o nouă hotărâre în ceea ce priveşte scenariile conform cărora funcţionează unităţile de învăţământ harghitene în această săptămână, fiind decisă aplicarea scenariului 1 care implică prezenţa fizică a elevilor şi preşcolarilor în instituţii şi în localităţile Corbu, Capu Corbului, Şimoneşti, Cobăteşti, Mihăileni şi Rugăneşti.

Fără amenzi pe parcursul a 24 de ore

Pe de altă parte, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita a anunţat că oamenii legii au continuat acţiunile specifice pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor, pe parcursul a 24 de ore fiind verificate 29 de unităţi economice şi 182 de obiective sau alte locaţii, respectiv domicilii/locaţii ale persoanelor aflate în carantină/izolare, gări/autogări, terase, parcuri, diferite spaţii de cazare, zone de picnic şi alte zone de agrement. Au fost controlate 11 mijloace de transport şi au fost legitimate 551 de persoane, 206 dintre acestea aflate în carantină şi 18 aflate în izolare, a mai informat IPJ Harghita, precizând totodată că au fost transmise o multitudine de mesaje preventive şi avertizări, atât operatorilor economici, cât şi persoanelor fizice, nefiind constatate cazuri în care să fie necesară aplicarea de sancţiuni contravenţionale, în context COVID-19. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.