Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

În CorbuDe miercuri funcţionează un cabinet stomatologic | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Sănătate »
În Corbu
De miercuri funcţionează un cabinet stomatologic
<h5><i>În Corbu</i></h5>De miercuri funcţionează un cabinet stomatologic

În Corbu
De miercuri funcţionează un cabinet stomatologic

Pacienţii de pe Valea Bistricioarei nu mai sunt nevoiţi să meargă până în Bilbor sau Borsec

Dispensarul medical din comuna harghiteană Corbu şi-a lărgit, începând cu începutul acestei luni, serviciile, aici deschizându-se şi un cabinet stomatologic.

Prezent la inaugurare, Romeo Ţepeş-Focşa, primarul comunei, spunea că dorea să deschidă un asemenea cabinet încă din 2016, când a preluat primul său mandat. De atunci a purtat tratative cu mai mulţi medici stomatologi, iar în final s-a ajuns la o înţelegere cu dr. Elena Cristina Ciobanu, medicul din Bilbor. Primăria i-a pus la dispoziţie spaţiul de funcţionare al cabinetului – care se află în incinta dispensarului medical, renovat integral – pentru o chirie modică, iar de amenajarea şi dotarea integrală a acestuia s-a ocupat medicul.

„A fost greu să o conving deoarece la cabinetul dânsei din Bilbor are mulţi pacienţi”, spunea edilul comunei Corbu. „Dânsa a acceptat să vină doar pentru a ne ajuta pe noi, autoritatea publică locală, să oferim servicii medicale stomatologice de calitate şi în Corbu. A acceptat să vină deoarece o bună parte dintre pacienţii dânsei sunt de pe Valea Bistricioarei (Grinţieş, Tulgheş, Corbu) şi Borsec”.

Noul cabinet va oferi servicii complete

Dr. Elena Cristina Ciobanu, care are un cabinet stomatologic şi în Bilbor, spunea că a fost convinsă de primarul comunei să ajungă la Corbu, dar că, în primul rând, a venit pentru oameni. Zona de acoperire va fi una destul de importantă, urmând ca la noul cabinet să ajungă pacienţi din mai multe comune aflate în apropiere.

Întrebată ce servicii va oferi pacienţilor, pe lângă cele clasice de obturaţie (sau plombare, cum este cunoscut în termeni populari), extracţie şi tratamente, doamna dr. Ciobanu spunea că la Corbu se vor putea face lucrări protetice fixe, lucrări protetice mobile, estetică dentară, endodonţie, pedodonţie şi chiar chirurgie.

Pentru început, programul de funcţionare al cabinetului stomatologic este în fiecare zi de miercuri, între orele 09:00 şi 17:00, fiind posibil ca în viitor acesta să fie prelungit la două zile pe săptămână.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.