Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Intervenție promptă a pompierilor pentru stingerea unui incendiu la un autocamion | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Societate » Intervenție promptă a pompierilor pentru stingerea unui incendiu la un autocamion
Intervenție promptă a pompierilor pentru stingerea unui incendiu la un autocamion

Intervenție promptă a pompierilor pentru stingerea unui incendiu la un autocamion

Miercuri seara, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la un autocamion cu remorcă în municipiul Miercurea-Ciuc, strada Vânătorilor. La faţa locului s-au deplasat două echipaje (12 subofiţeri) din cadrul Detașamentului de pompieri Miercurea-Ciuc, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. La sosirea echipajelor de intervenţie, ardeau cabina camionului și prelata remorcii, existând pericol de propagare la un rezervor cu circa 6.000 l motorină, aflat la o distanță de aproximativ 1,5 m de camionul afectat de incendiu, precum și la un autoturism și la un alt autocamion, care erau parcate în apropiere. S-au luat măsuri pentru protecția rezervorului de motorină și a celorlalte autovehicule din vecinătate, precum și pentru stingerea incendiului, acesta fiind lichidat la puțin după o oră de la sesizare.

În urma incendiului au ars: cabina autocamionului în totalitate, două cauciucuri, părțile combustibile din componența compartimentului motor și circa 30% din prelata remorcii. Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de un mijloc de încălzire locală supraîncălzit. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 90.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 45.000 lei. (ISU „Oltul” Harghita)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.