Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Instituţia Prefectului – judeţul Harghita, „Premiul de excelenţă” în administraţie pentru derularea proiectului „Aripi spre cer” | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 18 aprilie 2024
Home » Societate » Instituţia Prefectului – judeţul Harghita, „Premiul de excelenţă” în administraţie pentru derularea proiectului „Aripi spre cer”
Instituţia Prefectului – judeţul Harghita, „Premiul de excelenţă” în administraţie pentru derularea proiectului „Aripi spre cer”

Instituţia Prefectului – judeţul Harghita, „Premiul de excelenţă” în administraţie pentru derularea proiectului „Aripi spre cer”

Este a treia distincţie de acest fel obţinută de Prefectură în ultimii cinci ani, de această dată pentru un proiect ambiţios, destinat elevilor din Miercurea-Ciuc, care şi-a propus, printre altele, să contribuie la păstrarea identităţii naţionale

Instituţia Prefectului – judeţul Harghita a obţinut „Premiul de excelenţă” în administraţie, pentru iniţierea unui proiect ambiţios, dedicat elevilor din familii modeste, dar prin care să şi contribuie la păstrarea identităţii naţionale în zonă. Distincţia a fost acordată săptămâna trecută, în cadrul Galei Premiilor de Excelenţă în Administraţie, ediţia a XIII-a, ce a avut loc la Bucureşti.

Prefectul judeţului Harghita, Adrian Jean Andrei, a explicat că proiectul iniţiat de instituţia pe care o conduce a fost intitulat sugestiv „Aripi spre cer”, grupul ţintă fiind reprezentat de tinerii din clasele liceale şi şcolile gimnaziale din Miercurea-Ciuc, care nu au posibilitatea să desfăşoare activităţi de petrecere a timpului liber şi dezvoltarea de abilităţi culturale şi artistice plătite. Astfel, a spus prefectul, proiectul „vine în primul rând să păstreze identitatea noastră în zonă, prin a coase ii, a picta icoane pe sticlă etc.”. Beneficiarii direcţi ai acestui proiect, ce s-a desfăşurat pe parcursul anului şcolar trecut, au fost 600 de elevi din clase liceale şi gimnaziale din Miercurea-Ciuc.

Însă reprezentantul Guvernului în teritoriu a afirmat că „şi în acest an proiectul va avea sustenabilitate din partea instituţiilor implicate, şi mă refer aici la: Episcopia Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei, Centrul Cultural Miron Cristea, Colegiul Naţional Octavian Goga, Şcoala Gimnazială Liviu Rebreanu, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Harghita, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul”, Brigada 61 Vânători de Munte General Virgil Bădulescu, Inspectoratul Judeţean pentru Calitatea Seminţelor Harghita şi Asociaţia Ucenicul Astronom din Miercurea-Ciuc.

Adrian Jean Andrei a declarat că modelul acestui proiect va fi preluat şi de Covasna, chiar dacă judeţul vecin „are mult mai multe proiecte pe tot ceea ce înseamnă păstrarea identităţii”. „Este un proiect pionier pentru judeţul Harghita. Un proiect care, credem noi, prin deschiderea pe care am avut-o cu câteva săptămâni în urmă, va funcţiona şi în judeţul Covasna. Chiar dacă judeţul Covasna are mult mai multe proiecte pe tot ceea ce înseamnă păstrarea identităţii. Însă acesta este un proiect destinat tinerilor şi, de ce să nu o spunem, tinerilor proveniţi din familii modeste, care nu au posibilităţi financiare de a urma un curs de acest gen. Iniţierea acestui proiect intitulat şi sugestiv ne-a adus şi marele premiu”, a spus prefectul judeţului.

Acesta s-a arătat onorat pentru obţinerea acestui premiu, fiind a treia oară când Instituţia Prefectului îl obţine în cei cinci ani de când deţine funcţia de prefect al Harghitei. „Este o onoare pentru Instituţia Prefectului şi o recunoaştere de care suntem foarte mândri. Este din nou o apreciere din partea Bucureştiului pentru această zonă, pe care o percepem ca atare. Şi nu ne rămâne decât să ţinem foarte sus standardul, ştacheta, pentru că se întâmplă lucruri foarte bune. Vreau să mulţumesc instituţiilor care au participat şi au fost partenere în acest proiect. Întotdeauna am spus că lucrurile bune trebuie să continue, de aceea am spus că şi în acest an proiectul va avea sustenabilitatea necesară din partea mea, a instituţiei pe care o coordonez şi din partea celorlalte instituţii.

Este al treilea premiu de excelenţă în cinci ani de când ocup funcţia de prefect al judeţului, ceea ce mă onorează foarte mult şi ceea ce spune foarte multe despre activitatea mea şi a colegilor mei din instituţie”, a declarat Adrian Jean Andrei.

La nivel naţional, din cele 41 de judeţe plus Bucureşti, doar două instituţii ale prefectului au primit acest premiu în acest an. „Să te afirmi în judeţul Harghita nu este deloc uşor, dar întotdeauna trebuie să crezi în ceea ce faci şi să ai susţinerea oamenilor de lângă tine”, a conchis prefectul de Harghita.

Competiţia a fost organizată de Portalul naţional de Administraţie Publică (www.administratie.ro) împreună cu „Oameni şi Companii” şi partener a fost Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Scopul acestei gale anuale este să evidenţieze cele mai bune şi interesante iniţiative ale unor instituţii din administraţia locală şi centrală. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.