Instituţia Prefectului – judeţul Harghita, locul II la „Competiţia celor mai bune practici din administraţia publică din România” | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Societate » Instituţia Prefectului – judeţul Harghita, locul II la „Competiţia celor mai bune practici din administraţia publică din România”
Instituţia Prefectului – judeţul Harghita, locul II la „Competiţia celor mai bune practici din administraţia publică din România”

Instituţia Prefectului – judeţul Harghita, locul II la „Competiţia celor mai bune practici din administraţia publică din România”

Premiul a fost obţinut pentru implementarea proiectului Aripi spre cer

Instituţia Prefectului – judeţul Harghita a obţinut premiul II în cadrul „Competiţiei celor mai bune practici din administraţia publică din România”, ediţia a X-a, pentru implementarea proiectului Aripi spre cer. Premierea a avut loc joia trecută, în cadrul Conferinţei Internaţionale „Inovaţie şi calitate în sectorul public”, organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), în Bucureşti. Scopul acestei competiţii este de a identifica, evidenţia şi disemina iniţiative inovative şi eficiente din administraţia publică, de a face cunoscute experienţa şi rezultatele remarcabile ale autorităţilor şi instituţiilor publice din România.

Proiectul Aripi spre cer, implementat de Prefectura Harghita, a câştigat locul II la secţiunea „Diversitate şi egalitate de şanse pentru o administraţie publică atractivă şi competitivă”. Grupul-ţintă al acestui proiect, care va continua şi în acest an şcolar, este reprezentat de tinerii din clasele liceale şi şcolile gimnaziale din Miercurea-Ciuc, care nu au posibilitatea să desfăşoare activităţi de petrecere a timpului liber şi dezvoltarea de abilităţi culturale şi artistice plătite. Beneficiarii direcţi ai acestui proiect au fost, în anul şcolar trecut, 600 de elevi din clase liceale şi gimnaziale din Miercurea-Ciuc. În cadrul acestei iniţiative, parteneri au fost, alături de Instituţia Prefectului: Episcopia Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei, Centrul Cultural Miron Cristea, Colegiul Naţional Octavian Goga, Şcoala Gimnazială Liviu Rebreanu, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Harghita, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul”, Brigada 61 Vânători de Munte General Virgil Bădulescu, Inspectoratul Judeţean pentru Calitatea Seminţelor Harghita şi Asociaţia Ucenicul Astronom din Miercurea-Ciuc.

Bogdan Ţifrea, şef serviciu în cadrul Instituţiei Prefectului – judeţul Harghita, cel care a reprezentat instituţia harghiteană la conferinţă, a declarat că „premiul obţinut în acest an ne motivează, în continuare, să ne desfăşurăm activităţile la cele mai înalte standarde”. „Conferinţa internaţională Inovaţie şi calitate în sectorul public – ediţia a X-a, organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, a fost pentru Instituţia Prefectului – judeţul Harghita un prilej deosebit de a ne prezenta proiectele, sens în care adresăm mulţumiri, încă o dată, pentru premiul acordat proiectului Aripi spre cer! Ca şi numele conferinţei, Inovaţie şi calitate în sectorul public, proiectul este novator, astfel că, asemănător anilor precedenţi, 2008, respectiv 2014, când am fost desemnaţi marii câştigători ai competiţiei, fiind recompensaţi cu locul I, premiul obţinut în acest an ne motivează, în continuare, să ne desfăşurăm activităţile la cele mai înalte standarde, cu maximă responsabilitate, aşa cum am făcut-o şi până acum. Avem convingerea că, prin proiectele pe care le implementăm, aducem inovaţie şi calitate în administraţia publică românească şi europeană prin prisma activităţilor pe care le desfăşurăm în cadrul acestora. Această distincţie ne onorează şi recompensează eforturile, dar, în acelaşi timp, ne obligă la menţinerea aceloraşi standarde de profesionalism în activităţile pe care le desfăşurăm şi, totodată, acest premiu ne aşează din nou în topul administraţiilor publice din România. Mulţumiri ANFP-ului, pe de o parte, pentru recunoaşterea muncii noastre şi, pe de altă parte, aprecieri şi mulţumiri echipei de proiect din cadrul Instituţiei Prefectului – judeţul Harghita şi partenerilor din cadrul instituţiilor implicate în derularea activităţilor”, a declarat Bogdan Ţifrea.

În cadrul ediţiei din acest an, fiind una aniversară, preşedintele ANFP, Leonid-Augustin Moisiu, a acordat Prefecturii Harghita o distincţie specială pentru „implicarea instituţiei în promovarea inovaţiei şi calităţii în sectorul public” ca urmare a participării la cele 10 ediţii de până acum.

La ediţia din acest an a Competiţiei celor mai bune practici din administraţia publică din România, Instituţia Prefectului – judeţul Harghita a mai avut nominalizate pentru premiere încă două proiecte: Europa ZECE – 10 ani de unitate în diversitate şi Târgul Serviciilor Publice Europene.

Instituţia Prefectului a obţinut în acest an, tot proiectul Aripi spre cer, şi „Premiul de excelenţă” în administraţie. Distincţia a fost acordată în cadrul Galei Premiilor de Excelenţă în Administraţie, ediţia a XIII-a. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.