Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Inspectorul şcolar general şi-a dat demisia | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 23 februarie 2024
Home » Învățământ » Inspectorul şcolar general şi-a dat demisia
Inspectorul şcolar general şi-a dat demisia

Inspectorul şcolar general şi-a dat demisia

Şefa Inspectoratului Şcolar Harghita, Bartolf Hedwig, şi-a dat demisia din funcţie, invocând motive personale, fiind pentru prima dată în ultimii ani când un inspector şcolar general din judeţ renunţă la post.

„Am decis să renunţ la funcţia de inspector şcolar general începând cu data de 1 februarie 2015. A fost o decizie proprie, nu am fost influenţată de nimeni pentru a lua această hotărâre. M-am adresat cu o cerere domnului ministru (n.r.: Ministrul Educaţiei) în care mi-am exprimat dorinţa de a nu mai îndeplini această funcţie. A doua zi a şi venit răspunsul, e drept că a scris numai un simplu DA pe această cerere, dar mie mi-e de ajuns”, a declarat presei Bartolf Hedwig.

Aceasta a adăugat că activitatea în fruntea inspectoratului a fost foarte intensă şi frumoasă, dar au fost şi decizii pe care a fost nevoită să le ia şi cu care nu a fost de acord, fără a preciza despre ce este vorba.

„Începând cu iulie 2012 şi până în prezent am deţinut această funcţie, a fost o perioadă foarte, foarte intensă, cu 16 ore lucrate din 24, inclusiv sâmbetele şi duminicile. A fost o perioadă foarte frumoasă în care am întâlnit foarte mulţi colegi, foarte mulţi elevi, am avut o comunicare excelentă cu toţi colegii, cu tot personalul din învăţământ, dar au fost şi perioade de umbră, în care am luat câteva decizii care nu mi-au fost pe plac şi cu care n-am fost eu însămi de acord. Nu pot să spun că nu am făcut lucruri folositoare atât pentru instituţie, cât şi pentru întregul sistem, dar consider că atunci când o persoană este convinsă că nu vrea să continue să lucreze în anumite condiţii, să renunţe din timp pentru a nu-şi face mai târziu gânduri şi pentru a nu avea remuşcări”, a mai spus pentru Agerpres Bartolf Hedwig.

Ea a punctat că îşi doreşte să lucreze în continuare în Inspectoratul Şcolar, să servească interesele învăţământului judeţului Harghita şi să fie de folos întregului sistem de învăţământ.

Bartolf Hedwig este profesor de germană şi franceză şi a îndeplinit, de-a lungul timpului, diverse funcţii în Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita, cum ar fi inspector de germană, inspector de management, inspector şcolar general adjunct şi a condus această instituţie timp de doi ani şi jumătate. (Gina Ştefan)

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.