Percheziţii ale procurorilor DNA la Primăria Gheorgheni şi la domiciliul primarului Mezei János | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 3 octombrie 2023
Home » Societate » Percheziţii ale procurorilor DNA la Primăria Gheorgheni şi la domiciliul primarului Mezei János
Percheziţii ale procurorilor DNA la Primăria Gheorgheni şi la domiciliul primarului Mezei János

Percheziţii ale procurorilor DNA la Primăria Gheorgheni şi la domiciliul primarului Mezei János

Acesta a fost reţinut de DNA

Mai multe percheziţii ale procurorilor DNA au avut loc ieri, în judeţul Harghita, printre acestea fiind vizate locuinţa primarului din Gheorgheni, Mezei János, dar şi sediul Primăriei municipiului Gheorgheni.

Surse din Primărie au precizat că percheziţiile au început la locuinţa primarului încă de la ora 06:00, precum şi la sediul municipalităţii, iar în jurul orei 10:00 Mezei János a venit la primărie însoţit de mascaţi şi de procurori DNA. Potrivit aceloraşi surse, procurorii DNA ar fi solicitat toate documentele legate de firma Monturist, la care primăria deţine 48%, dar au efectuat percheziţii şi la o firmă de topografie.

Primarul Mezei János nu a dorit să comenteze, precizând că va face declaraţii după ce se vor finaliza percheziţiile. Mezei János se află la al doilea mandat şi este membru al Partidului Civic Maghiar.

De asemenea, surse judiciare au declarat pentru Agerpres că primarul din municipiul Gheorgheni este suspectat de abuz, după ce ar fi înstrăinat parcele de teren care aparţin SC Monturist SRL, societate în care Consiliul local Gheorgheni este asociat şi membru fondator.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticorupţie din Târgu-Mureş au efectuat luni percheziţii în 5 locaţii situate în judeţul Harghita, dintre care una este sediul unei instituţii publice, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

Aceştia efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie şi a unor infracţiuni de fals.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Luni seara, pe numele lui Mezei Janos a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, din partea procurorilor DNA Târgu Mureş. (Gina Ştefan)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.