Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Informatica Timișoara a câștigat Cupa României la futsal | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 28 martie 2024
Home » Sport » Informatica Timișoara a câștigat Cupa României la futsal
Informatica Timișoara a câștigat Cupa României la futsal

Informatica Timișoara a câștigat Cupa României la futsal

Final Four-ul s-a jucat la Miercurea Ciuc

Pentru a doua oară consecutiv, Informatica Timișoara și Autobergamo Deva s-au întâlnit în finala Cupei României la futsal și din nou învingători au fost bănățenii.

Finala, disputată joi seara în Sala Sporturilor din Miercurea Ciuc, a fost una echilibrată, cu multe încleștări, cu două cartonașe roșii, dar în același timp și cu multe goluri. A fost o finală pe placul publicului, care a fost prezent în număr destul de mare, în ciuda faptului că echipa locală (Imperial WET M. Ciuc) ratase prezența în ultimul act al competiției.

Scorul a fost deschis rapid, în minutul 4. Reușita lui Robert Matei îi adusese pe cei de la Autobergamo Deva în avantaj. Dar doar pentru 6 minute, pentru că Savio Valadares a stabilit egalitatea.

La câteva secunde după gol, Felipe Oliveira face un gest fără sens, intrând în jucătorii de pe banca de rezerve a devenilor, iar arbitrii partidei îi arată cartonașul roșu. Cele două minute de superioritate au fost fructificate de Deva, care a înscris prin Cristian Obadă.

De aici, cele două echipe au mers cap la cap, doar în a doua parte a reprizei secunde devenii reușind să se distanțeze la două goluri: în minutul 32, Paolo Ferreira reușea să înscrie pentru 5-3.

Căpitanul timișorenilor, Milos Simic, reușea să reducă din handicap în minutul 34, după care au urmat câteva minute în care s-a jucat aproape tot timpul în terenul celor din Deva. Înlocuind portarul cu un jucător de câmp, timișorenii aveau superioritate în faza de atac și au reușit să egaleze în ultimul minut, în urma reușitei lui Savio Valadares.

În reprizele de prelungire ale partidei, cei care au înscris prima dată au fost bănățenii. De altfel, în urma reușitei lui Milos Simic (minutul 41), Timișoara avea să conducă pentru prima dată în finală. Dar nu a făcut-o pentru mult timp, pentru că Deva a egalat rapid, 4 minute mai târziu, prin Cristian Obadă.

Finalul a fost unul „încins”. În minutul 49 Savio Valadares este șicanat de un adversar, arbitrul nu vede, motiv pentru care protestează. Însă el este cel avertizat cu cartonaș galben și, fiind al doilea, îl vede și pe cel roșu. Astfel, Informatica Timișoara avea să joace ultima parte a prelungirilor în inferioritate numerică. A fost și momentul în care publicul a trecut de partea echipei din Banat.

Cu două intervenții bune ale portarului Vlad Iancu, Timișoara a reușit să scape fără gol, astfel că finala avea să se decidă la lovituri de departajare. Pentru Autobergamo Deva au marcat Paolo Ferreira, Robert Matei, Florin Ignat și au ratat Mimi Stoica și Andre Luis. În schimb, pentru Informatica Timișoara a ratat doar Nogveira Andre Deco, marcatorii fiind Daniel Araijos, Stefan Rakic, Valentin Ilaș și Milos Simic, acesta din urmă reușind transformarea decisivă.

Cel mai bun portar al Final Four-ului de la Miercurea Ciuc a fost desemnat spaniolul Rui Pedro Gonzales, goalkeeper-ul de la Imperial WET, Cristian Obadă a primit titlul de goalgheter, iar Milos Simic pe cel de „omul finalei”.

În semifinalele din prima zi a Final Four-ului, Autobergamo Deva a trecut de Imperial Wet M. Ciuc cu 2-1, iar Informatica Timișoara a dispus de CSM Politehnica Iași cu 4-3.

Președintele FRF, prezent la Miercurea Ciuc

Finala de la Miercurea Ciuc a avut și oaspeți importanți ai fotbalului românesc, în tribună aflându-se directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiță, dar și președintele FRF, Răzvan Burleanu. De altfel, Răzvan Burleanu le-a înmânat cupa bănățenilor.

După partidă, referindu-se la finala de la Miercurea Ciuc (despre meciul în sine, dar și despre public), Răzvan Burleanu spunea că „a fost un public minunat, care a venit în aceste zile în număr foarte mare la sală, ceea ce m-a bucurat foarte mult. Inclusiv la această finală, în ciuda faptului că echipa din Ciuc nu s-a calificat pentru finala competiției, au fost (suporterii – n.a.) într-un număr foarte mare și i-am văzut foarte dornici și în același timp iubitori ai jocului de futsal.

A fost o finală foarte frumoasă, foarte disputată și, la fel ca anul trecut, s-au întâlnit, într-adevăr, cele mai bune două echipe pe care le avem astăzi în România – Autobergamo Deva și Informatica Timișoara. La fel ca și anul trecut, Informatica Timișoara a reușit să se impună, deși, la fel ca și anul trecut, și anul acesta după timpul regulamentar de joc, dar și după prelungiri scorul a fost la egalitate”.

Și pentru că nu cu mult timp în urmă a fost Campionatul European de Futsal, unde naționala României a pierdut ambele partide (1-4 cu Portugalia și 2-3 cu Ucraina), am adus în discuție și acest subiect.

– Anul acesta am fost prezenți la Campionatul European de Futsal după ce la precedenta campanie nu am reușit să ne calificăm, pierzând barajul chiar în fața Ungariei, cu un gol înscris cu capul în ultima secundă – spunea președintele FRF. Anul acesta, în schimb, am reușit să fim prezenți la acest Campionat European de Futsal, dar, totodată, ceea ce ne bucură este că au început să apară și jucători tineri în futsal, astfel că aceste lucruri ne dau speranțe că și în anii următori o să putem să fim din nou prezenți în elita futsalului european.

– Pe parcursul meciului am văzut că ați stat de vorbă cu președintele echipei de fotbal FK M. Ciuc. Despre ce ați vorbit?

– Și cu președintele AJF Harghita, Tamás Zoltán. În primul rând, aceleași lucruri pe care, de fiecare dată când ne întâlnim, le discutăm. Despre pașii care s-au mai făcut la echipa de fotbal, ce alte proiecte mai au în momentul de față în plan, ce dezvoltări au în zona tehnică, dar și ce investiții în infrastructura sportivă. Fiindcă în fotbalul din Miercurea Ciuc, proiectul pe care îl aveți astăzi, atât la nivel de academie, dar și la nivelul Ligii a III-a, demonstrează că există potențial și în același timp că există o echipă foarte bună de management care își dorește foarte mult performanță sportivă.

(Arhivă foto)

LIVIU CÂMPEAN

 

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.