Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Autorităţile din Suceava anunţă începerea lucrărilor de asfaltare spre Bilbor | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 16 aprilie 2024
Home » Societate » Autorităţile din Suceava anunţă începerea lucrărilor de asfaltare spre Bilbor
Autorităţile din Suceava anunţă începerea lucrărilor de asfaltare spre Bilbor

Autorităţile din Suceava anunţă începerea lucrărilor de asfaltare spre Bilbor

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că în această săptămână vor demara lucrările de asfaltare a drumului judeţean care va face legătura din localitatea Glodu a comunei sucevene Panaci către pasul Bilbor. Este vorba despre turnarea a două straturi de asfalt pe un tronson de şase kilometri, ceea ce înseamnă că din toamnă se asfaltează porţiunea respectivă.

„Se modernizează drumul care vine de la Vatra Dornei spre Panaci. În primul meu mandat, pe un alt proiect, am făcut 22 de kilometri de drum judeţean până la Glodu. Pe această porţiune a drumului vom turna un strat de uzură în această toamnă. Dar acum suntem pe tronsonul de 6 kilometri, investiţie contractată pe un program de dezvoltare locală, unde începând cu săptămâna viitoare se vor turna 6 kilometri de covor asfaltic în două straturi. Ne apropiem acum de graniţa cu judeţul Harghita. Am investit în primul proiect bani mulţi pentru acel tronson de 22 de kilometri. Acum investim 3 milioane de euro pentru cei şase kilometri în acest proiect. Vom ajunge în locul unde este construit un pod şi drumul urcă spre pasul de la Bilbor”, a spus Gheorghe Flutur în timpul unei vizite efectuate săptămâna trecută pe şantierul respectiv, citat de suceava-smartpress.ro.

Primăvara viitoare ar urma să înceapă lucrările la drumul de 3,7 km peste munte, care va ajunge până la graniţa cu Harghita 

Lucrările la un alt tronson din acest drum, de 3,7 km, care va face efectiv legătura cu judeţul Harghita, prin pasul Bilbor, vor demara primăvara viitoare, a mai informat Gheorghe Flutur. Acest tronson se va realiza printr-un proiect în valoare de 5,2 milioane de euro, finanţat prin PNDL. „Pentru acest tronson am făcut schimb de teren cu vecinii. Dăm nişte teren Primăriei Gălăuţaş ca să ne dea această porţiune să construim drumul. Va avea şase serpentine. Este un drum cu 2,5 kilometri de ziduri de sprijin, iar acolo trebuie spart în stâncă de piatră pentru că e o zonă destul de abruptă. De asemenea, vor fi 19 podeţe care traversează această porţiune şi în felul acesta ajungem la limita dintre Suceava şi Harghita, pentru a coborî spre Topliţa. Dorinţa noastră este să scurtăm distanţa dintre Vatra Dornei şi Ardeal, să facem legătura şi spre Bucureşti”, a declarat Gheorghe Flutur, conform publicaţiei „Obiectiv Suceava”.

***

Şi în judeţul Harghita se lucrează la asfaltarea drumului judeţean 174C, Bilbor – limita cu judeţul Suceava. Astfel, prin Bilbor se va putea ajunge la Vatra Dornei. Consiliul Judeţean Harghita asigură executarea lucrărilor de reabilitare a acestui drum pe o porţiune de 6,3 kilometri, valoarea modernizărilor ridicându-se la şapte milioane de lei. La fel ca autorităţile din judeţul vecin, şi oficialităţile judeţene şi locale din Harghita consideră că, odată cu modernizarea drumurilor care leagă cele două judeţe, prin Bilbor, se va relansa turismul şi serviciile aferente. (Șt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.