Incendiu la un magazin alimentar din Băile Tușnad | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 26 septembrie 2023
Home » Societate » Incendiu la un magazin alimentar din Băile Tușnad
Incendiu la un magazin alimentar din Băile Tușnad

Incendiu la un magazin alimentar din Băile Tușnad

Astăzi, la ora 07:19, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la un magazin alimentar din stațiunea Băile Tușnad, strada Oltului.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de 6 subofiţeri din cadrul Detașamentului de pompieri Miercurea-Ciuc, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. La sosirea gărzii de intervenție, incinta magazinului era inundată cu fum și gaze toxice, iar într-un colț al încăperii se manifesta un focar de incendiu, ce afectase o suprafață de aproximativ 100 mp.

S-a dispus măsura echipării servanților cu aparate de respirat cu aer comprimat și s-a acționat pentru localizarea și stingerea incendiului, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, 8 cetățeni și 3 salariați, acesta fiind lichidat la ora 1000 . Pentru coordonarea intervenției, la locul incendiului s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului, lt.col. Monoranu Radu preluând conducerea intervenției. În urma incendiului a ars marfa aflată pe rafturi, în zona focarului; s-au degradat pereții și marfa din incintele învecinate zonei de ardere. Cauza probabilă a incendiului a fost lăsarea sub tensiune și nesupravegheată a unui aparat electric (ventilator). S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 300.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 40.000 lei.

COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE
ISU „Oltul” Harghita

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.