Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Căpâlniţa | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Societate » Incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Căpâlniţa
Incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Căpâlniţa

Incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Căpâlniţa

Duminică noapte, un incendiu violent a izbucnit într-o gospodărie din Căpâlniţa. La faţa locului au intervenit echipele de pompieri de la Detaşamentul Odorheiu Secuiesc, SVSU Căpâlniţa şi Vlăhiţa, cu patru autospeciale de stingere. Potrivit ISU Harghita, la sosirea forţelor de intervenţie incendiul se răspândise la nivelul acoperişului unei case şi la anexele vecine, unde erau depozitaţi baloţi de fân, existând pericolul ca focul să se extindă la alte construcţii din apropiere, precum casa şi grajdul cu şură. Pompierii harghiteni au acţionat timp de două ore pentru a stinge focul.

Pagubele includ distrugerea acoperişului casei pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi, tavanul unei camere în care era instalată centrala termică şi aproximativ 100 de baloţi de fân. Conform ISU Harghita, incendiul s-ar fi produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit.

Cu această ocazie, pompierii amintesc următoarele măsuri care trebuie adoptate pentru prevenirea riscului de incendiu în timpul utilizării instalaţiei electrice: l evitarea folosirii întrerupătoarelor şi a prizelor slăbite; l nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher; l nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor, concomitent; l nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu; l verificaţi periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat. (E.Ş.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.