Încă 850 de cărţi funciare gratuite vor fi înmânate proprietarilor din Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Societate » Încă 850 de cărţi funciare gratuite vor fi înmânate proprietarilor din Miercurea-Ciuc
Încă 850 de cărţi funciare gratuite vor fi înmânate proprietarilor din Miercurea-Ciuc

Încă 850 de cărţi funciare gratuite vor fi înmânate proprietarilor din Miercurea-Ciuc

Primăria municipiului Miercurea-Ciuc a anunţat, miercuri, că încă 850 de cărţi funciare actualizate în urma lucrărilor de înregistrare sistematică pe sectoare cadastrale în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF) vor fi înmânate titularilor. De data aceasta, proprietarii terenurilor agricole situate între Olt şi calea ferată, la sud de drumul naţional 13A, pot obţine cărţile funciare clarificate, ca urmare a finalizării măsurătorilor topografice contractate de Primăria Miercurea-Ciuc în cadrul PNCCF.

„Ca urmare a deciziei administraţiei locale din 2021, anul trecut s-a reuşit deja finalizarea cadastrării gratuite a două zone agricole: proprietarii a 918 parcele, acoperind 572,3 hectare de teren agricol extravilan, au primit documentele actualizate fără a fi necesar să plătească pentru acestea. În acel moment era deja în desfăşurare măsurătoarea sectorului agricol 46. Măsurătorile au cuprins 231 de hectare, cu 850 parcele situate între Olt şi calea ferată, la sud de podul rutier de pe DN 13A, de la ieşirea spre Odorheiu Secuiesc, până la graniţa cu Sâncrăieni”, se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Miercurea-Ciuc.

Primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, a înmânat miercuri primele extrase actualizate de carte funciară, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu senatorul Tánczos Barna.

„A fost o sarcină asumată de noi, deoarece oraşul nu se poate dezvolta cât timp proprietarii nu ştiu exact unde se află terenul lor. Dacă nu ne-am fi asumat acest lucru, agricultorii ar fi trebuit să se confrunte individual cu aceste probleme. Considerăm că este de datoria noastră să ajutăm şi vom continua să lucrăm pe partea Harghita a Oltului (în zona Csiba), urmând apoi sectoarele Şumuleu şi Cioboteni”, a declarat Korodi Attila.

„Mai mult de 13% din terenurile agricole extravilane ale Miercurea-Ciuc sunt acum clarificate din punct de vedere al dreptului de proprietate (803 hectare cu 1.768 de parcele). Oficiul de cadastru va trimite în această lună cele 850 de extrase de carte funciară recent tipărite la Miercurea-Ciuc, urmând să înceapă livrarea. De asemenea, extrasele pot fi solicitate online sau personal, la oficiul de cadastru”, s-a mai arătat în documentul citat. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.