Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Încă 11 microbuze şcolare vor ajunge în comunele din judeţ | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Societate » Încă 11 microbuze şcolare vor ajunge în comunele din judeţ
Încă 11 microbuze şcolare vor ajunge în comunele din judeţ

Încă 11 microbuze şcolare vor ajunge în comunele din judeţ

Începând din această lună şi până la sfârşitul anului

Un număr de 11 microbuze vor ajunge în tot atâtea comunităţi urbane din judeţ până la sfârşitul anului. Ele vor fi predate comunelor în două etape: prima va fi în perioada iulie-septembrie, iar a doua în octombrie-decembrie.

Prefectul judeţului Harghita, Adrian Jean Andrei, a declarat că a primit, ieri, o adresă de la ministerul de resort prin care era înştiinţat despre aprobarea repartizării celor 11 microbuze şcolare către comune din judeţ, dintr-un total de 16 autovehicule solicitate pentru transportul elevilor. „Am solicitat împreună cu Inspectoratul Şcolar, dar şi cu primăriile din judeţ repartizarea unui număr de 16 microbuze şcolare (16+1 locuri), în vederea asigurării transportului şcolar pentru elevii din comunităţile rurale depărtate de unităţile şcolare unde sunt arondate. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice ne-a comunicat că vor exista două etape. În perioada iulie-septembrie din acest an vor fi repartizate un număr de şapte microbuze, achiziţionate în conformitate cu Ordonanţa de Urgenţă nr. 12 din 2013, comunelor: Căpâlniţa, Cârţa, Lunca de Sus, Cozmeni, Mădăraş, Sânmartin şi Şimoneşti. În cea de-a doua etapă, care se va desfăşura în octombrie-decembrie, urmează ca următoarele microbuze să fie repartizate altor patru comune: Corbu, Feliceni, Mihăileni şi Zetea”, a spus prefectul.

Adrian Jean Andrei a mai declarat că, din păcate, celelalte cinci cereri au fost declarate de minister neeligibile. Este vorba despre municipiile Miercurea-Ciuc şi Topliţa, precum şi oraşele Bălan, Cristuru-Secuiesc şi Vlăhiţa. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.