Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

În Topliţa a fost deschis primul birou europarlamentar din zona de nord a judeţului | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 25 februarie 2024
Home » Sănătatea » În Topliţa a fost deschis primul birou europarlamentar din zona de nord a judeţului
În Topliţa a fost deschis primul birou europarlamentar din zona de nord a judeţului

În Topliţa a fost deschis primul birou europarlamentar din zona de nord a judeţului

Inaugurarea s-a făcut după aproximativ un an de când Victor Negrescu a făcut această promisiune în cadrul campaniei europarlamentare

Anul trecut, spre sfârşitul lunii aprilie, Victor Negrescu se afla la Topliţa, unde a purtat discuţii cu aleşii locali harghiteni. Spunea, atunci, că nu se află pentru prima dată în municipiul de pe Mureşul superior, vizitând oraşul şi în perioada 2014-2017, când a fost membru al Parlamentului European. Cu ocazia vizitei de anul trecut, Victor Negrescu făcea şi promisiunea că va deschide un birou europarlamentar în judeţ, urmând să se stabilească doar localitatea în care acesta ar urma să funcţioneze.

La un an de la acea promisiune şi la insistenţele viceprimarului Dumitru Olariu, sâmbătă a fost inaugurat primul birou europarlamentar din zona de nord a judeţului, la eveniment fiind prezent atât demnitarul european Victor Negrescu, cât şi lideri ai filialei harghitene a Partidului Social Democrat.

„În timpul campaniei electorale am vorbit despre importanţa reprezentării românilor din Harghita şi Covasna la nivel naţional, dar şi european; am promis, la acel moment, românilor de aici că vom avea un birou de europarlamentar şi iată că, de îndată ce s-a putut face acest lucru, am deschis acest cabinet”, spunea Victor Negrescu cu ocazia deschiderii biroului de la Topliţa.

Acesta mai spunea că inaugurarea biroului este „un mesaj că toţi românii merită să fie reprezentaţi la nivel european, că toate regiunile şi toate judeţele merită să aibă o voce cât se poate de puternică în plan european”.

La rândul său, Romeo Ţepeş-Focşa, preşedintele PSD Harghita, spunea că „este firesc ca Topliţa şi judeţul Harghita să aibă o poartă deschisă spre Europa. Ce se întâmplă în Parlamentul European, legile care se votează, proiectele şi investiţiile care se finanţează au legătură directă cu activitatea şi informaţiile primite din fiecare ţară, din fiecare regiune sau judeţ.

Şi noi avem drepturi, în calitatea noastră de cetăţeni europeni: vreau ca oamenii să şi le cunoască şi să se lupte pentru ele”.

„De acum încolo – continua liderul judeţean al PSD – Topliţa şi judeţul Harghita, implicit, vor avea reprezentarea pe care o merită. Sunt plin de speranţă şi încredere în ceea ce priveşte faptul că interesele noastre vor fi reprezentate cu devotament şi celeritate, astfel încât pentru zona noastră se va creiona un viitor mai bun”.

De la Topliţa, Victor Negrescu s-a deplasat la Borsec, unde a efectuat o vizită la fabrica de îmbuteliere a apei minerale Romaqua Group.

În numărul de mâine vom reveni cu un interviu acordat de europarlamentarul Victor Negrescu cu ocazia inaugurări biroului de la Topliţa.

***

Biroul europarlamentar se află pe strada Libertăţii, în imediata vecinătate a hotelului Mureş.

Din informaţiile furnizate de preşedintele PSD Harghita, Victor Negrescu activează în Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, fiind membru în Comisia pentru Bugete şi în Comisia Juridică şi Comisia pentru Industrie, Cercetare şi Energie. A fost liderul S&D40 – reţeaua europarlamentarilor social democraţi sub 40 de ani, şi membru în consiliul de conducere al EU40, reţeaua tuturor europarlamentarilor tineri din Parlamentul European.

Este primul europarlamentar român care a introdus în dezbatere şi a obţinut aprobarea pentru un Proiect Pilot – Accesul la Sănătate pentru persoanele din mediu rural, în valoare de un milion de euro, destinat să îmbunătăţească accesul la servicii de sănătate de calitate pentru persoanele care trăiesc în sate şi în micile oraşe. În total, europarlamentarul Victor Negrescu a obţinut proiecte pilot şi acţiuni pregătitoare pentru România în valoare de 9,3 milioane de euro.

A depus la Parlamentul European petiţia „România merită mai mult” semnată de peste 20.000 de români prin care se solicită drepturi egale pentru români la nivel european şi se condamnă discriminările la care sunt supuşi românii în mai multe state europene.

Victor Negrescu este iniţiatorul a două proiecte prin care se doreşte promovarea unor zone din România. Este vorba de Delegaţia Transilvaniei şi Banatului pe lângă Uniunea Europeană, care şi-a propus să promoveze valorile locale ale regiunii Transilvaniei în Parlamentul European. Respectiv Ambasada Moţilor la Bruxelles, prin care s-a promovat zona şi tradiţiile direct în Capitala Europei, după modelul regiunilor din Franţa, Italia sau Spania, provinciilor din Polonia sau landurilor din Germania, care au reprezentare directă la nivelul instituţiilor europene.

Împreună cu organizaţia PES activists România, Victor Negrescu a fost implicat în campania intitulată „România Cere Schengen”.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.