În reşedinţa de judeţ a început furnizarea energiei termice | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 11 decembrie 2023
Home » Societate » În reşedinţa de judeţ a început furnizarea energiei termice
În reşedinţa de judeţ a început furnizarea energiei termice

În reşedinţa de judeţ a început furnizarea energiei termice

În municipiul Miercurea-Ciuc pregătirea sistemului public de distribuţie a energiei termice pentru sezonul de încălzire 2015-2016 a început în data de 17 septembrie 2015 cu umplerea sistemului cu apă dedurizată. Această lucrare s-a terminat în toate cartierele de locuit în data de 23 septembrie, cu excepţia Asociaţiei de proprietari Frăţiei (blocurile Frăţiei 2, 4, 3, 5, Szász Endre 7, Miron Cristea 2). Aici, administratorul asociaţiilor a solicitat acest lucru pentru că acum are loc inventarierea apartamentelor care s-au deconectat de la sistemul centralizat de încălzire. Unde au fost probleme – după cum ne-a informat Biró Hajnalka, purtătorul de cuvânt al SC GOSCOM SA – acestea au fost rezolvate punctual.

Furnizarea încălzirii a început ieri, 1 octombrie 2015, cu un program prestabilit: dimineaţa de la ora 05:00 la 09:00 şi după-masa de la 17:00 la ora 21:00. Locatarii au fost anunţaţi în legătură cu acest program, respectiv prin note telefonice pentru toate asociaţiile de locatari. Drept urmare, la Asociaţia Gării locatarii nu au solicitat deocamdată încălzire, la Asociaţia Kaktusz locatarii doresc încălzire numai dimineaţa, iar în cartierul Tudor sunt blocuri unde locatarii vor deschide robinetul când consideră ei că le este necesară încălzirea.

În ceea ce priveşte instituţiile de învăţământ, la o parte din acestea sezonul de încălzire a început pe 30 septembrie 2015, unde la solicitarea acestora s-a dat încălzire dimineaţa, între orele 05:00-09:00. La toate şcolile şi grădiniţele care sunt conectate la sistemul centralizat de încălzire energia termică este contorizată şi de ieri, 1 octombrie 2015, primesc agent termic.

Altfel spus, SC GOSCOM SA a pornit furnizarea încălzirii în toate cartierele de locuit, iar locatarii pot să închidă sau să deschidă robinetele în scările de bloc după necesităţile lor.

În funcţie de modificările condiţiilor meteorologice, societatea GOSCOM va modifica programul de furnizare a agentului termic.

Pentru eliminarea problemelor depistate se poate apela dispeceratul societăţii astfel: telefon 0266/32.48.35, 0762/24.58.12 sau 0747/13.01.70.

AURELIA ILUŢ

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.