În Miercurea-Ciuc, impozitul a fost majorat numai pentru autovehicule | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 iulie 2024
Home » Economic » În Miercurea-Ciuc, impozitul a fost majorat numai pentru autovehicule
În Miercurea-Ciuc, impozitul a fost majorat numai pentru autovehicule

În Miercurea-Ciuc, impozitul a fost majorat numai pentru autovehicule

Plata impozitelor şi taxelor locale curente a început la Miercurea-Ciuc de luni, 8 ianuarie, primii care s-au prezentat în număr mare la ghişeele Primăriei municipiului fiind, ca în fiecare an, pensionarii.

Şefa Serviciului Impozite, Taxe şi alte Venituri din cadrul Primăriei Miercurea-Ciuc, Rodica Ţiriac, a declarat că pensionarii s-au interesat chiar de săptămâna trecută despre posibilitatea plăţii impozitelor, chiar dacă li s-a spus că pot beneficia de reducerea de 10 la sută dacă efectuează plata până la sfârşitul lunii martie.

Locuitorii din Miercurea-Ciuc îşi pot plăti impozitele şi taxele şi prin intermediul site-ului www.ghişeul.ro, dar un număr destul de mic de persoane optează pentru această variantă.

Viceprimarul municipiului Miercurea-Ciuc, Füleki Zoltán, a declarat pentru Agerpres că numărul celor care îşi plătesc taxele şi impozitele online a ajuns la aproximativ 300 şi a făcut un apel către locuitorii oraşului să aleagă şi această variantă, pentru a economisi timp. De asemenea, viceprimarul a punctat faptul că la ghişeele Primăriei plata se poate efectua şi prin intermediul cardului bancar.

Füleki Zoltán a subliniat că, în ciuda faptului că municipalitatea preconizează că bugetul va fi mai mic cu 16 milioane de lei, „din cauza reorganizării fiscale”, s-a luat decizia majorării în medie cu zece la sută doar a impozitului pe mijloace auto, în condiţiile în care acesta nu mai crescuse de câţiva ani.

Viceprimarul municipiului s-a arătat extrem de mulţumit şi de rata de colectare a impozitelor şi taxelor locale, care a ajuns, anul trecut, la 95,65 la sută. Potrivit sursei citate, rata de colectare a fost la clădiri de 99,23 la sută, la terenuri de 94,59 la sută şi la autoturisme de 90,9 la sută.

„Sunt foarte mulţumit de atitudinea civică a locuitorilor municipiului, cărora le mulţumesc şi pe această cale. Faţă de alte comunităţi, unde autorităţile abia reuşesc să colecteze peste 60 la sută din impozitele şi taxele locale, la noi rata de colectare este foarte bună”, a conchis Füleki Zoltán. (Gina Ştefan)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.