In Memoriam Dan Lăzărescu | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 3 decembrie 2023
Home » Sport » In Memoriam Dan Lăzărescu
In Memoriam Dan Lăzărescu

In Memoriam Dan Lăzărescu

A încetat din viaţă, în vârstă de 81 de ani, după o lungă şi nemeritată suferinţă, unul din cei mai valoroşi oameni de sport din Harghita şi din România: Dan Lăzărescu.

Născut în Bucureşti, la 15 iunie 1935, absolvent al Facultăţii de Petrol, Gaze şi Geologie din Capitală, Dan Lăzărescu s-a pus total, începând din 1970, în slujba sportului harghitean şi a celui românesc. Pe lângă creşterea a numeroase generaţii de patinatori, Dan Lăzărescu a fost, în perioada 1991-1998, preşedinte al echipei de hochei pe gheaţă Sport Club Miercurea Ciuc, reuşind, după o pauză de 34 de ani, aducerea unui titlu de campioană la  Miercurea Ciuc.

A participat, în calitate de antrenor de patinaj viteză, la trei olimpiade de iarnă, în afară de patinaj viteză fiind, la un moment dat, şi unul dintre antrenorii lotului naţional de schi fond, atunci când s-a introdus stilul „patinaj” la acest sport.

Împreună cu soţia sa, Maria Taşnadi Lăzărescu, eminentă sportivă şi antrenoare, au cumulat zeci şi zeci de titluri naţionale, ca sportivi şi antrenori, demni de Cartea Recordurilor.

Iubitorii de sport din Harghita şi din ţară îi vor purta o adâncă recunoştinţă celui care a fost Dan Lăzărescu, pentru contribuţia de neegalat la progresul sporturilor de iarnă.

ŞTEFAN DANCIU

Comentarii:

comentarii

2 comments

 1. Adina Constantinescu

  Multumiri d-lui jurnalist Stefan Danciu pentru articolul despre campionul nostru national la patinaj-viteza si inginerul Dan Lazarescu!
  L-am cunoscut si eu, a fost coleg cu tatal meu, dr.ing. Dorin Constantinescu, care il admira nespus, intotdeauna dandu-mi-l de exemplu!
  Desigur, acest comentariu il puteti publica.
  Adina

  • Bună ziua,

   Mulțumim Adina Constantinescu pentru prezentarea lui Dan Lăzărescu, sportiv ei inginer cercetare-proiectare IPCUP subaltern al D.lui Dr.ing.Dorin Constantinescu.
   Cu respect,
   Irina Bădescu-Lazarescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.