Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

În Harghita, procentul de promovabilitate în sesiunea de toamnă a BAC-ului este sub 30% | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 23 mai 2024
Home » Învățământ » În Harghita, procentul de promovabilitate în sesiunea de toamnă a BAC-ului este sub 30%
În Harghita, procentul de promovabilitate în sesiunea de toamnă a BAC-ului este sub 30%

În Harghita, procentul de promovabilitate în sesiunea de toamnă a BAC-ului este sub 30%

Ieri au fost afişate rezultatele sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat, iar potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita, la noi în judeţ doar 29,20% dintre cei care s-au înscris au reuşit să promoveze.

În total, pentru sesiunea din această lună s-au înscris 799 de elevi şi au reuşit să treacă cu brio de examene doar 233 de absolvenţi de liceu. Pe licee s-a evidenţiat, din nou, Liceul Pedagogic „Benedek Elek” din Odorheiu-Secuiesc, unde au promovat BAC-ul toţi cei 11 elevi înscrişi pentru a doua sesiune. Cu procente de peste 80% mai sunt Liceul Teologic Romano-Catolic „Segitő Mária” (85,71%) şi Colegiul Naţional „Márton Áron” (81,82%), ambele instituţii de învăţământ din Miercurea-Ciuc.

La polul opus, nici un candidat de la liceele tehnologice din Ditrău şi Cristuru-Secuiesc, respectiv de la Liceul Teoretic din Zetea, nu a reuşit să promoveze examenul în această sesiune. Mai mult, Liceele Tehnologice „Puskás Tivadar” Ditrău şi „Zeyk Domokos” Cristuru-Secuiesc, în acest an nu au nici un elev care să fi obţinut diploma de bacalaureat.

 Rezultatele liceelor cu predare în limba română

La Liceul Tehnologic Corbu, pentru sesiunea de toamnă, s-au înscris 15 absolvenţi de liceu, s-au prezentat 9 şi au promovat 5; astfel procentul de promovabilitate a fost de 55,56%.

La Liceul Teoretic „O.C. Tăslăuanu” din Topliţa, procentul de promovabilitate din această sesiune a fost de 40. Au fost înscrişi 15 candidaţi, iar 6 au reuşit să promoveze examenul. De menţionat că în urma acestui examen de toamnă, Andreea Ţifrea a obţinut media 8,45.

17 candidaţi din cei 49 înscrişi la Liceul Tehnologic „Johannes Caioni” Miercurea-Ciuc au reuşit să obţină note şi medii de promovabilitate, procentul acestora fiind de 38,64%.

La Liceul „Sf. Nicolae” din Gheorgheni s-au înscris 11 absolvenţi şi au promovat 3, doi neprezentându-se la examene; procentul înregistrat la această unitate de învăţământ a fost de 33,33%.

Din cei 17 candidaţi înscrişi la Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” din Bălan, au reuşit să promoveze 5 absolvenţi de liceu, Elena Bogdan obţinând media 8,03.

La Liceul „Marin Preda” din Odorheiu-Secuiesc, pentru sesiunea din august a bacalaureatului s-au înscris 14 absolvenţi. Dintre aceştia, unul nu s-a prezentat, şi doar 3 au reuşit să promoveze examenul.

O medie de peste 8 a fost obţinută şi la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Topliţa, Paul Scutelnicu reuşind să promoveze examenul cu 8,26. Alături de el, au mai promovat alţi 7 candidaţi, dintr-un total de 41 înscrişi, ceea ce a făcut ca procentul de promovabilitate să fie de sub 23 procente.

La Liceul „Miron Cristea” din Subcetate s-au înscris 11 candidaţi şi au promovat doar doi.

Cel mai mic procent de promovabilitate în această sesiune a bacalaureatului dintre liceele cu predare în limba română a fost înregistrat la Colegiul Naţional „Octavian Goga” – 18,18%. Aici s-au înscris 22 de absolvenţi de liceu şi au luat examenul doar 4.

Ieri, cei nemulţumiţi de note au putut depune contestaţii, iar rezultatele finale se vor afişa mâine.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.