Controale în unităţile de învăţământ din judeţ | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 21 iulie 2024
Home » Învățământ » Controale în unităţile de învăţământ din judeţ
Controale în unităţile de învăţământ din judeţ

Controale în unităţile de învăţământ din judeţ

Înainte de începerea anului şcolar

Prefectul judeţului Harghita, Adrian Jean Andrei, a declarat, ieri, că începând de joi, 1 septembrie, echipe mixte vor efectua controale în unităţile de învăţământ din judeţ, pentru a vedea cum sunt acestea pregătite pentru începerea anului şcolar.

În cadrul şedinţei Colegiului Prefectural din această lună, prefectul de Harghita a spus că a emis, zilele trecute, ordinul de constituire a comisiilor mixte care vor merge în controale la unităţile de învăţământ. Aceste echipe sunt formate din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean şi ai Instituţiei Prefectului. Controalele vor fi efectuate în prezenţa unui reprezentant al Primăriei, pe a cărei rază teritorială îşi are sediul unitatea de învăţământ, şi a unui reprezentant al unităţii de învăţământ controlate.

Adrian Jean Andrei a precizat că, practic, „mergem să vedem dacă există îmbunătăţiri faţă de anii precedenţi, dacă există lucruri care mai pot fi remediate pentru optimizarea începerii anului şcolar”.

Potrivit acestuia, până în momentul de faţă nu sunt semnalate probleme deosebite, care să creeze dificultăţi la început de an şcolar. „Aceste controale vor avea loc începând de joi, 1 septembrie, şi vor dura până pe 9 septembrie. Nu e o activitate uşoară, dar ne dorim cu toţii să nu avem probleme. Din punctul nostru de vedere acum nu există probleme care să creeze dificultăţi, dar totuşi paza bună trece primejdia rea. Am solicitat tuturor primarilor din judeţ deschidere pentru această acţiune, pentru că nu vrem să existe lucruri care apoi să le gestionăm foarte-foarte greu”, a spus prefectul judeţului Harghita.

∗∗∗

În cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, ce a avut loc ieri, pe ordinea de zi au fost două puncte: prezentarea indicatorului „Mişcarea anuală a populaţiei judeţului Harghita” în primul semestru al anului 2016, susţinută de directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Statistică Harghita, Maria-Elena Abos, şi „Informare privind rezultatele controalelor tematice naţionale şi ale tematicilor proprii ale Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Harghita, măsuri luate şi avertizări pentru perioada sezonului estival”, prezentată de comisarul şef al CJPC Harghita, Laurenţiu Moldovan. Asupra acestor două teme vom reveni într-unul din numerele viitoare ale ziarului. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.