Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

În decurs de o singură noapteJandarmii au intervenit de patru ori pentru alungarea unor urși din Băile Tușnad (Text și video) | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 25 februarie 2024
Home » Societate »
În decurs de o singură noapte
Jandarmii au intervenit de patru ori pentru alungarea unor urși din Băile Tușnad (Text și video)
<h5>În decurs de o singură noapte</h5>Jandarmii au intervenit de patru ori pentru alungarea unor urși din Băile Tușnad (Text și video)

În decurs de o singură noapte
Jandarmii au intervenit de patru ori pentru alungarea unor urși din Băile Tușnad (Text și video)

De aseară și până azi dimineață au fost efectuate 4 apeluri la 112 care sesizau prezența unor urși în Băile Tușnad, de fiecare dată jandarmii intervenind pentru alungarea animalelor din zonă.

Potrivit Biroului de presă al Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, primul apel a fost efectuat la ora 22:00, precizându-se că o ursoaică cu 3 pui ar fi intrat într-un magazin din stațiune, cel mai probabil fiind atras de hrana de acolo. La fața locului s-au deplasat un echipaj SAJ și unul de jandarmi montani, reușind să îndepărteze animalul.

La mai puțin de o oră, un bărbat sesiza prezența unui urs în centrul stațiunii. Până ce echipajul de jandarmi montani, care încă se afla în zonă, a îndepărtat al doilea urs, ursoaica cu puii s-au reîntors încercând din nou să intre în magazin. Și de data aceasta jandarmii au reușit să alunge animalul.

Al treilea apel a fost efectuat la 23:42 și semnala prezența ursului la o ghenă de gunoi.

Al patrulea apel a fost primit la ora 3 dimineața, bărbatul care efectuase sesizarea precizând că o ursoaică cu trei pui se la află la ușa garajului său. La fel ca și în situațiile anterioare, jandarmii au intervenit și au îndepărtat animalele.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.