Şedinţa extraordinară CJ HarghitaParteneriat între Consiliul Judeţean Harghita şi SJU Miercurea-Ciuc pentru dezvoltarea laboratorului de anatomie patologică | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Societate »
Şedinţa extraordinară CJ Harghita
Parteneriat între Consiliul Judeţean Harghita şi SJU Miercurea-Ciuc pentru dezvoltarea laboratorului de anatomie patologică
<h5><i>Şedinţa extraordinară CJ Harghita</i></h5>Parteneriat între Consiliul Judeţean Harghita şi SJU Miercurea-Ciuc pentru dezvoltarea laboratorului de anatomie patologică

Şedinţa extraordinară CJ Harghita
Parteneriat între Consiliul Judeţean Harghita şi SJU Miercurea-Ciuc pentru dezvoltarea laboratorului de anatomie patologică

Caracterul de urgenţă al şedinţei extraordinare, care a avut loc luni dimineaţă, a fost determinat de necesitatea de a aproba hotărâri esenţiale pentru dezvoltarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc, ajustarea listei de investiţii pentru drumurile judeţene finanţate din împrumut şi depunerea unui proiect menit să reducă risipa alimentară.

Consiliul Judeţean Harghita a aprobat participarea la implementarea proiectului internaţional Food Savers, finanţat de Comisia Europeană prin Programul Piaţa Unică, în cadrul apelului „Granturi pentru părţile interesate pentru prevenirea risipei de alimente”. Proiectul are ca principal obiectiv lansarea unor iniţiative pentru reducerea risipei alimentare atât în rândul populaţiei, cât şi al industriei de catering, implicând ONG-uri relevante şi mari supermarketuri. Consiliul Judeţean Harghita va colabora pentru acest proiect cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Harghita şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Judeţean Harghita.

S-a supus votului şi s-a aprobat proiectul de hotărâre privind preluarea în administrare temporară a terenului aferent investiţiei „Amenajare drum de legătură între DN12 şi strada Gării în municipiul Gheorgheni”, de către Consiliul Judeţean Harghita.

Consiliul a decis alocarea unor lucrări de întreţinere a drumurilor judeţene către Întreţinere Drumuri Harghita SRL. Drumurile vizate sunt DJ 113B, care asigură accesul locuitorilor din satul Lăzăreşti către proprietăţile private din localitate, DJ 121G, la ieşirea din satul Iacobeni, şi DJ 136A, care leagă comuna Atid de satul Atia şi comuna Corund. Aceste drumuri au fost afectate de fenomene meteorologice extreme şi necesită lucrări de protecţie a malurilor, ziduri de sprijin şi consolidare a sistemului rutier.

În cadrul şedinţei a fost aprobată suma de 81.115 lei, cotizaţia CJ Harghita către Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, pe anul 2024.

De asemenea, comunei Plăieşii de Jos i-a fost repartizată suma de 500 mii de lei, din Fondul la dispoziţia Consiliului Judeţean Harghita, constituit din cota de 6% din impozitul pe venit, pentru „construirea clădirii pentru grădiniţa cu program prelungit cu 3 grupe” şi pentru „amenajarea Centrului de echitaţie al Ciucului de Jos, în comuna Plăieşii de Jos”.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc va depune săptămâna aceasta, în colaborare cu Consiliul Judeţean Harghita, un proiect destinat implementării unui sistem informatic pentru dezvoltarea laboratorului de anatomie patologică, cu scopul de a obţine diagnostice precise, în special pentru bolnavii de cancer, în cadrul Programului Sănătate. Valoarea totală a proiectului este de 9.320.146 lei dintre care contribuţia proprie pentru cheltuielile eligibile este de 186.402 lei, din bugetul Consiliului Judeţean Harghita. (E. Şerdean)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.