În ciuda temperaturilor nordice, unităţile şcolare din Harghita funcţionează normal | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 21 iulie 2024
Home » Învățământ » În ciuda temperaturilor nordice, unităţile şcolare din Harghita funcţionează normal
În ciuda temperaturilor nordice, unităţile şcolare din Harghita funcţionează normal

În ciuda temperaturilor nordice, unităţile şcolare din Harghita funcţionează normal

Cursurile au fost suspendate ieri la o grădiniţă din localitatea Ciucsângeorgiu, după ce s-a defectat centrala termică, toate celelalte unităţi şcolare din Harghita funcţionând fără probleme, în ciuda temperaturilor extrem de scăzute.

Inspectorul şcolar general Petru Gârbea a declarat că la Ciucsângeorgiu s-a reuşit, chiar în cursul zilei de ieri, să se remedieze defecţiunea la centrala termică, se efectuează mai multe probe şi dacă situaţia revine la normal, cei 32 de copii care învaţă acolo pot veni astăzi la grădiniţă.

Referitor la faptul că în Harghita nu s-au suspendat cursurile, în ciuda temperaturilor scăzute, care au ajuns marţi dimineaţă la minus 29 grade Celsius la Miercurea-Ciuc, iar temperatura resimţită a fost în jur de minus 32 de grade C, inspectorul şcolar general a precizat că de la unităţile şcolare s-au primit semnale că încălzirea în clase este corespunzătoare, că microbuzele funcţionează fără probleme, drept urmare nu a fost nevoie de oprirea activităţii, mai ales că astfel de valori sunt obişnuite în judeţ.

„Noi luăm deciziile acestea pe baza comunicărilor de la unităţile de învăţământ. De la toate unităţile de învăţământ am primit semnale că microbuzele au funcţionat, încălzirea este în regulă, nu au fost efectiv motive pentru ca să suspendăm cursurile. Dacă sunt cazuri punctuale de copii care nu pot ajunge la şcoală din cauza aceasta, să se semnaleze la şcoală, iar mai departe şcolile se vor ocupa să-i sprijine pe copiii respectivi ca să recupereze eventuale pierderi”, a declarat Gârbea.

El a precizat că s-au primit semnale şi de la părinţi că este mai bine că nu s-au suspendat cursurile, întrucât nu ar fi avut cu cine să-i lase pe copii acasă.

„Am primit semnale de la alţi părinţi că este bine că nu s-a închis grădiniţa sau şcoala, pentru că tăticul, mămica trebuie să meargă la muncă, duce copilul la şcoală sau la grădiniţă, îl ştie în siguranţă la căldură, într-un loc cum se cuvine. Pentru majoritatea părinţilor este mai bine, până la urmă sunt temperaturi scăzute, dar pentru zona noastră nu sunt excepţii”, a mai spus inspectorul şcolar general. El a adăugat că această decizie a fost luată de comun acord cu autorităţile judeţene şi cu Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. (Gina Ştefan, Agerpres)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.