Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

În acest sfârșit de săptămână, Zilele Filmului Românesc: Caravana Filmelor TIFF ajunge la Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 23 mai 2024
Home » Timp Liber »
În acest sfârșit de săptămână, Zilele Filmului Românesc:
Caravana Filmelor TIFF ajunge la Miercurea Ciuc
<h6><i>În acest sfârșit de săptămână, Zilele Filmului Românesc:</i></h6> Caravana Filmelor TIFF ajunge la Miercurea Ciuc

În acest sfârșit de săptămână, Zilele Filmului Românesc:
Caravana Filmelor TIFF ajunge la Miercurea Ciuc

Sâmbătă și duminică, Casa Artelor (Casa de Cultură a Sindicatelor) din Miercurea Ciuc va fi gazda unor proiecții speciale, în cadrul Zilelor Filmului Românesc cinefilii, alături de invitați speciali, putând urmări patru dintre cele mai importante lansări ale anului.

Cei care vor sosi la Miercurea Ciuc sunt regizorul Tudor Giurgiu și actorul Mihai Smarandache, publicul putându-se întâlni cu cei doi cu ocazia proiecției filmului Parching, care va avea loc duminică.

Programul Zilelor Filmului Românesc

Sâmbătă, 12 octombrie

  • Ora 17:00 – Monștri, regia Marius Olteanu, cu Judith State, Cristian Popa, Șerban Pavlu, Dorina Lazăr și Alex Potocean

Filmul prezintă o zi, posibil ultima, din viaţa unui cuplu. Dana şi Arthur se află în fața celei mai importante decizii. Ea caută confirmări. El caută companie. Împart același pat de ani buni, dar de ceva vreme nu par să mai meargă pe același drum. Care sunt șansele de supraviețuire ale unei relații alimentate de compromisuri și presiuni sociale? Lipsa de asumare și probleme de comunicare pot distruge căsnicii, dar iubirea nu naște monștri.

  • Ora 19:30 – Mo, regia Radu Dragomir, cu Dana Rogoz, Răzvan Vasilescu, Mădălina Craiu

Mo şi prietena ei sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor din facultate. Cele două cer o a doua șansă, iar profesorul le propune un examen neaşteptat.

Duminică, 13 octombrie

  • Ora 17:00 – Parking, regia Tudor Giurgiu, cu Mihai Smarandache, Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo (în prezența regizorului Tudor Giurgiu și a actorului Mihai Smarandache)

Adrian, un poet din Sângeorz-Băi, emigrează ilegal în Spania anului 2002. Odată ajuns în Cordoba, viața lui se transformă într-o aventură complicată, pendulând între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreață spaniolă și dorul de casă. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare, sensibilă și plină de provocări.

  • Ora 20:30 – La Gomera, regia Corneliu Porumboiu, cu Vlad Ivanov, Catrinel Marlon (Menghia), Rodica Lazăr, Sabin Tambrea, Julieta Szönyi, George Piştereanu, István Teglas, Agustí Villaronga, Cristóbal Pinto

Cristi este un poliţist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia. El ajunge în insula La Gomera (Spania) pentru a învăţa „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt, un traficant aflat în arest la Bucureşti şi singurul din bandă care ştie unde sunt ascunşi banii.

Prețul biletelor este de 15 lei, acestea putând fi achiziționate de pe site-ul eventbook.ro sau de la casieria Casei de Cultură.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.