În a treia zi din 2015 a avut loc primul accident de muncă mortal | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 30 noiembrie 2023
Home » Societate » În a treia zi din 2015 a avut loc primul accident de muncă mortal
În a treia zi din 2015 a avut loc primul accident de muncă mortal

În a treia zi din 2015 a avut loc primul accident de muncă mortal

Sâmbătă, 3 ianuarie 2015, în jurul orei 08:00, un angajat „Electrica” s-a electrocutat în timpul unei intervenţii la un punct de transformare din Băile Homorod, unde se produsese o defecţiune în urma căreia localitatea a rămas fără curent electric.

După cum ne-a informat inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Harghita, Dorin Male, din primele cercetări rezultă că angajatul „Electrica” – în vârstă de 54 de ani – ar fi decuplat linia electrică de la tensiune, dar există ipoteza că aceasta nu s-a decuplat integral. Bărbatul s-a urcat pe o platformă de intervenţie aflată pe stâlp, a pus mâna pe siguranţa electrică şi a fost electrocutat. Colegul său l-a coborât de pe stâlp şi până la venirea ambulanţei a încercat să-l resusciteze, operaţiune continuată de personalul de pe ambulanţă, dar totul a fost în zadar.

Inspectorul şef al ITM Harghita ne-a spus că da, este vorba de un accident de muncă, urmează ca cercetările care au demarat deja să stabilească cu exactitate împrejurările şi cauzele care au condus la acest deznodământ fatal neaşteptat.

AURELIA ILUŢ

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.