Au lucrat în foc continuu… | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 24 iulie 2024
Home » Societate » Au lucrat în foc continuu…
Au lucrat în foc continuu…

Au lucrat în foc continuu…

Perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă este pentru medicii din reţeaua sanitar-veterinară asemănătoare celei în care, atât pe meleagurile patriei, cât şi pe cele ale judeţului Harghita, îşi desfăşurau activitatea oţelarii, adică una în foc continuu.

Ei „au intrat în tură”, potrivit doctorului Püsök László, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), cu ceva timp înainte de Crăciun, când a debutat sacrificarea porcilor şi a continuat până după Anul Nou, când ritmul a slăbit uşor, lăsându-le răgazul necesar spre a-şi încărca bateriile utilizabile pe drumul care măsoară alte 365 de zile.

Programul susţinut al reprezentanţilor DSVSA, dar şi lecţia însuşită de-a lungul timpului de către crescătorii de animale cu privire la importanţa analizei trichineloscopice a făcut ca până la această dată să nu fie înregistrat nici un caz de îmbolnăvire la om. Legat de vânat, mai arăta dr. Püsök, nimeni nu a semnalat nimic, semn că şi acolo lucrurile sunt ţinute sub control.

În paralel, fiecare specialist pe segmentul său de activitate, sub o coordonare unitară conform programului anterior stabilit, a efectuat tot felul de verificări. Unele în trafic, împreună cu poliţia, pentru supravegherea legalităţii şi igienei produselor transportate, altele în unităţi de procesare, depozitare şi desfacere a cărnii şi preparatelor din carne, filtrul general reţinând în final 30 de controale care s-au lăsat cu o amendă de 2.000 de lei şi mai multe avertismente.

Ideea pe care a ţinut să o sublinieze interlocutorul meu a fost aceea că, în cea mai mare parte a lor, operatorii economici au înţeles un lucru esenţial, şi anume că ei sunt principalii responsabili cu siguranţa alimentară a populaţiei.

Cât priveşte excepţiile, după cum toată lumea ştie, ele nu fac altceva decât să întărească regula…

ŞTEFANA DRĂGHICI

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.