Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

În 2016, Garda Forestieră Harghita a aplicat amenzi în valoare de peste un milion de lei | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Agricultură/Ecologie » În 2016, Garda Forestieră Harghita a aplicat amenzi în valoare de peste un milion de lei
În 2016, Garda Forestieră Harghita a aplicat amenzi în valoare de peste un milion de lei

În 2016, Garda Forestieră Harghita a aplicat amenzi în valoare de peste un milion de lei

 În urma infracţiunilor constatate, pagubele s-au ridicat la suma de 265 mii lei

Garda Forestieră Harghita a transmis în acest an, către organele abilitate, un număr de 17 sesizări penale, în urma neregulilor constatate la regimul silvic. În urma acestor infracţiuni, prejudiciile au fost calculate la suma de 265.110 de lei.

De asemenea, potrivit datelor furnizate săptămâna trecută de reprezentanţii Gărzii Forestiere (GF) Harghita, în acest an, până în prezent, inspectorii instituţiei au aplicat un număr de 184 de amenzi, în urma celor 391 de controale efectuate la respectarea regimului silvic. Valoarea totală a amenzilor constatate s-a ridicat la suma de 1.034.300 lei.

În total, în 2016, de pe suprafeţele acoperite cu vegetaţie forestieră ale judeţului Harghita s-au tăiat ilegal 1.236 metri cubi de material lemnos. Conform sursei citate, au fost confiscaţi fizic 520 mc material lemnos, din care: 139 mc lemn de lucru, 254 mc cherestea, 127 mc lemn de foc. Totodată, au fost confiscaţi valoric un număr de 1.368 mc material lemnos, din care: 510 lemn de lucru, 115 cherestea şi 744 lemn de foc.

În acest an, inspectorii GF Harghita au verificat un număr de 154 de sesizări.

Conform sursei citate, în perioada amintită nu a fost retrasă nici o autorizaţie de funcţionare a structurilor silvice de administrare (ocoale silvice) şi nu a fost suspendată sau retrasă nici o autorizaţie de practică a personalului silvic. (Şt.P.)

∗∗∗

GF Harghita este o instituţie subordonată Gărzii Forestiere Braşov, care mai are competenţe în judeţele Braşov, Sibiu, Covasna şi Mureş. Garda Forestieră Braşov, în principal, „are funcţia de reprezentare a autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură (MMP), în teritoriu, iar ca atribuţii principale pe segmentul de control se regăsesc îndeosebi controlul respectării regimului silvic de către toţi deţinătorii de suprafeţe acoperite cu vegetaţie forestieră, precum şi de agenţii economici ce au ca obiect de activitate exploatarea, comercializarea, administrarea vegetaţiei forestiere, iar pe segmentul de implementare asigură consultanţa şi coordonarea acestor deţinători în a administra suprafeţele deţinute în proprietate în conformitate cu regulile regimului silvic”, se arată pe site-ul instituţiei.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.