Iluminat festiv puţin mai „discret” în Miercurea-Ciuc cu prilejul sărbătorilor de iarnă | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 30 noiembrie 2023
Home » Societate » Iluminat festiv puţin mai „discret” în Miercurea-Ciuc cu prilejul sărbătorilor de iarnă
Iluminat festiv puţin mai „discret” în Miercurea-Ciuc cu prilejul sărbătorilor de iarnă

Iluminat festiv puţin mai „discret” în Miercurea-Ciuc cu prilejul sărbătorilor de iarnă

  • Primăria municipiului reşedinţă de judeţ nu poate aloca fonduri pentru completarea sau înlocuirea instalaţiilor deteriorate din cauza măsurilor decise de Guvern pentru reducerea cheltuielilor bugetare în acest an

Iluminatul festiv din perioada sărbătorilor de iarnă de pe străzile municipiului Miercurea-Ciuc va fi puţin mai modest faţă de anii anteriori, în condiţiile în care primăria nu poate aloca fonduri pentru completarea sau înlocuirea instalaţiilor deteriorate, după adoptarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului pentru reducerea cheltuielilor bugetare în acest an.

„Iluminatul stradal de sărbătoare va exista, dar va exista numai cu instalaţiile încă funcţionale de anul trecut. De fiecare dată, în octombrie, noi facem verificarea instalaţiilor pentru că unele se deteriorează atunci când sunt lăsate iarna pe stâlpi 2-3 luni. Şi atunci noi întotdeauna în octombrie facem necesarul, în noiembrie facem completările şi începem montarea astfel încât instalaţiile să poată să fie puse în funcţiune în decembrie. Din păcate, anul acesta nu vom putea completa cu noi instalaţii. Chiar dacă noi cheltuim anual câteva zeci de mii de lei pe completări, acum nu vom putea face acest lucru din cauza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 90, dar asta nu înseamnă că nu va fi atmosferă de sărbătoare, ci va fi puţin mai discretă, iar pe anumite areale ale localităţii nu vom putea monta efectiv, pentru că trebuie să facem unele reorganizări”, a declarat primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila. Acesta a precizat că se doreşte ca sistemul de iluminat festiv să fie pus în funcţiune în prima duminică de Advent, cu patru săptămâni înainte de Crăciun.

Korodi Attila a adăugat că în ceea ce priveşte programele de sărbători, reprezentanţii administraţiei locale analizează încă situaţia, pentru că unele dintre acestea necesită alocarea de fonduri, o decizie urmând să fie luată în ultima săptămână a acestei luni. În analiză se află deocamdată şi chestiunea redeschiderii în perioada sărbătorilor de iarnă a patinoarului în aer liber din Piaţa Libertăţii din centrul municipiului Miercurea-Ciuc, după ce anul trecut s-a renunţat la amenajarea acestuia din cauza creşterii preţurilor la energie.

„Soluţii administrative există, deci nu avem probleme pentru că vom putea face acest lucru prin compania publică a primăriei, dar suntem încă în analiză cu bugetul pe care compania poate să îl aloce, cum vin plăţile pentru această perioadă de două luni şi jumătate şi de acolo va veni decizia finală. Am dori foarte mult, dar verdictul final vine după ce avem toate datele financiare”, a mai spus Korodi Attila.

EMIL GROZA

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.