Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Colegiul Naţional „Octavian Goga”Continuăm tradiţia… | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 6 mai 2024
Home » Învățământ »
Colegiul Naţional „Octavian Goga”
Continuăm tradiţia…
<h5><i>Colegiul Naţional „Octavian Goga”</i></h5>Continuăm tradiţia…

Colegiul Naţional „Octavian Goga”
Continuăm tradiţia…

Arta, sportul şi pregătirea pentru viitor se îmbină armonios în cadrul proiectului „Zilele Şcolii – Zilele Octavian Goga”, un eveniment desfăşurat anual, din 1996.

Proiectul demarează luni, 20 noiembrie 2023, cu un Concurs-expoziţie de pictură, desen, modelaj, colaj al cărui titlu este „Suflet şi culoare pentru şcoala mea”. Fie că vor fi lucrări abstracte sau fotografii captivante, talentul artistic al tinerilor noştri va fi pus în valoare.

Activităţile reunite sub titlul „Împreună prin sport, mişcare şi fairplay” se vor desfăşura în zilele de luni şi marţi, în sala de sport, care va fi martora unor meciuri intense şi pline de pasiune. Sperăm la o atmosferă încărcată de strigăte de încurajare şi aplauze fervente din partea colegilor şi profesorilor prezenţi.

Concursul INFO-TIC sau redefinind frontierele cunoaşterii ce va avea loc în două zile îşi propune să fie un loc unde tinerele minţi să se întreacă în abilităţi de programare şi în crearea de aplicaţii. Fiecare linie de cod va fi o expresie a creativităţii şi perseverenţei, ilustrând viitorul strălucit al tehnologiei pe care aceşti tineri îl vor modela.

Tot marţi va avea loc activitatea „Cum poate arăta viitorul meu”, la care invitaţi de marcă din domenii diverse vor servi drept modele tinerei generaţii, insuflându-le, sperăm, pasiunea pentru un domeniu sau o meserie.

O parte semnificativă a zilei de miercuri va fi dedicată unei dezbateri, sperăm intense, despre importanţa prevenirii tuturor formelor de violenţă în rândul tinerilor. Activitatea are titlul „S.U.N. – Suntem Uniţi pentru Nonviolenţă – Să plantăm seminţe de iubire, nu semănăm frică!”. Elevii participanţi vor explora conceptele de respect reciproc, comunicare eficientă şi rezolvare paşnică a conflictelor.

Evenimentele ce includ Concursul de interpretare teatrală „VIAŢA E UN TEATRU, IAR NOI SUNTEM ACTORII” şi „GOGA’S GOT TALENT” îşi propun promovarea educaţiei prin artă şi cultură, dar şi să evidenţieze varietatea de talente pe care elevii noştri le aduc în şcoală. Arta şi cultura pot deveni împreună instrumente puternice de educaţie.

Pentru a ilustra legătura noastră cu şcoala, tradiţia şi continuitatea va avea loc o expoziţie de fotografie „COLEGIUL OCTAVIAN GOGA – ŞCOALA FAMILIEI MELE”.

Săptămâna se va încheia cu lansarea Anuarului – XXV şi a revistei elevilor „Focus”, ediţia a XLV-a.

Proiectul „Zilele Şcolii – Zilele Octavian Goga” este menit să evidenţieze angajamentul şcolii noastre faţă de educaţia holistică, concentrată nu doar pe cunoştinţe academice, ci şi pe dezvoltarea unor valori esenţiale pentru viitorul unei comunităţi armonioase. Prin implicarea activă a elevilor în aceste activităţi, sperăm să contribuim la construirea unui mediu educaţional în care respectul şi empatia să fie fundamentele de la care clădim viitorul.

Finanţarea proiectului este realizată de Primăria municipiului Miercurea-Ciuc în parteneriat cu Asociaţia Comitetul de Părinţi Colegiul Octavian Goga.

Prof. Grădinariu Nicoleta

Director Dumbravă Magdalena-Camelia

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.