Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ilie Trif a depus jurământul pentru a şasea legislatură ca primar al comunei Bilbor | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 aprilie 2024
Home » Societate » Ilie Trif a depus jurământul pentru a şasea legislatură ca primar al comunei Bilbor
Ilie Trif a depus jurământul pentru a şasea legislatură ca primar al comunei Bilbor

Ilie Trif a depus jurământul pentru a şasea legislatură ca primar al comunei Bilbor

Pentru locuitorii comunei Bilbor, Ilie Trif nu mai are nevoie de nici o prezentare. Îl cunosc toţi bilborenii, de la copiii de grădiniţă, la cei mai vârstnici. Este primarul localităţii, ales fără întrerupere din anul 1996. În cei 20 de ani, Ilie Trif a dobândit experienţa necesară administrării comunei. Drept dovadă stau faptele sale în slujba bilborenilor. Am menţionat acest lucru pentru faptul că Ilie Trif este primar şi om al faptelor, nu al vorbelor goale, cum a demonstrat-o în cele cinci mandate consecutive în fruntea comunei Bilbor.

Joi, 23 iunie 2016, în sala de şedinţe a Consiliului local Bilbor, în cadrul şedinţei de constituire a noului Consiliu local al acestei comune, Ilie Trif a depus pentru a şasea oară, consecutiv, jurământul de învestire în funcţia de primar al comunei.

Ilie Tamaş, tot de atâtea ori, a fost reconfirmat în funcţia de viceprimar, primind voturile din partea a 7 consilieri din 11 prezenţi.

Şedinţa de constituire a Consiliului local Bilbor a fost condusă de cel mai în vârstă consier, Avram Mihăil, asistat de cei mai tineri consilieri, respectiv Vodă Bogdan şi Hârlav Costin, după care prima şedinţă a noului Consiliu local Bilbor a fost condusă de consilierul Runcan Petru.

În Consiliul local al comunei Bilbor, alcătuit din 11 consilieri, PSD are 5 consilieri (Hîrlav Costin, Tamaş Ilie, Ţifrea Mihai, Vîlcan Daniela Fana şi Vîlcan Mihaela), PNL – 5 consilieri (Ciobanu Elena Cristina, Runcan Petru, Vâlcan Vasile, Tămaş Vasile şi Vodă Bogdan) şi ALDE – un consilier, Avram Mihăil.

Începând cu 23 iunie 2016, echipa formată din Ilie Trif – primar şi Ilie Tamaş – viceprimar a intrat în cel de-al 21-lea an în fruntea comunei Bilbor.

În cel de-al şaselea mandat, primarul Ilie Trif are, ca întotdeauna, gânduri îndrăzneţe pentru comună: canalizare, construcţia unei săli de sport, amenajarea unui teren modern de sport, modernizarea drumurilor (DJ 174B Bilbor – Argestru şi DJ 174A Bilbor centru – Suseni) precum şi modernizarea drumurilor comunale.

VASILE GOTEA

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.