Ilie Sârbu, PSD: „Ne este mai simplu să discutăm cu UDMR despre intrarea la guvernare pentru că avem protocol semnat cu ei din decembrie 2012” | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 24 septembrie 2023
Home » Politic » Ilie Sârbu, PSD: „Ne este mai simplu să discutăm cu UDMR despre intrarea la guvernare pentru că avem protocol semnat cu ei din decembrie 2012”
Ilie Sârbu, PSD: „Ne este mai simplu să discutăm cu UDMR despre intrarea la guvernare pentru că avem protocol semnat cu ei din decembrie 2012”

Ilie Sârbu, PSD: „Ne este mai simplu să discutăm cu UDMR despre intrarea la guvernare pentru că avem protocol semnat cu ei din decembrie 2012”

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat ieri că, în eventualitatea retragerii liberalilor din Guvern, PSD ar putea discuta şi cu UDMR pentru o eventuală alianţă. „Ne este mai simplu să discutăm cu UDMR despre intrarea la guvernare pentru că avem protocol semnat cu ei din decembrie 2012”, a spus Sârbu, făcând referire la protocolul semnat înainte de alegerile parlamentare din 2012, care nu a fost însă respectat la acel moment şi UDMR a fost lăsată în afara Guvernului.

Ilie Sârbu a mai spus că în acest moment USD are majoritate în Parlament şi fără UDMR, dar a confirmat interesul pentru atragerea la guvernare a reprezentanţilor comunităţii maghiare.

Reamintim că luni, 24 februarie, premierul Victor Ponta insista pentru intrarea UDMR la guvernare, în condiţiile în care liderii Uniunii i-au transmis până acum că se poate baza, în contextul alegerilor europarlamentare din mai, doar pe o colaborare punctuală în caz că liberalii ies din Guvern. „În UDMR există un consistent grup care susţine intrarea la guvernare, dar Kelemen Hunor încă ezită”, au declarat surse apropiate discuţiilor.

UDMR riscă să rateze intrarea în Parlamentul European, mai ales după ce partidul rival, PPMT, i-a propus lui László Tőkés să candideze pe listele FIDESZ. Kelemen Hunor a negat sâmbătă că ar purta negocieri cu PSD privind o eventuală intrare la guvernare. (HotNews)

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. D-le Ilie Sârbu, vorbiți prostii: Ați ascuns alegătorilor USL! că ați încheiat un pact PREELECTORAL cu UDMR, care guvernase cu PDL! Dacă erați cinstiți și cu respect față de mine, alegătorul, îmi spuneați dinainte și atunci știam cum să votez. De unde știu eu că nu aveți și acum un pact cu PDL sau…? Iar dvs., personal, nici nu ar trebui să vorbiți, pentru simplul motiv că faceți politica în familie. Este o formă de incompatibilitate în care vă aflați. Din respect pentru alegători ar fi trebuit să nu acceptati funcția de lider al grupului parlamentar PSD din Senat, care, se știe, este direct coordonat de președintele PSD, respectiv ginerele dvs.! Și aceasta este o formă de mare corupție, d-le senator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.