Ieri au început lucrările de întreţinere pe drumul spre unitatea militară din Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 23 septembrie 2023
Home » Societate » Ieri au început lucrările de întreţinere pe drumul spre unitatea militară din Miercurea-Ciuc
Ieri au început lucrările de întreţinere pe drumul spre unitatea militară din Miercurea-Ciuc

Ieri au început lucrările de întreţinere pe drumul spre unitatea militară din Miercurea-Ciuc

Executantul lucrării preconizează că în această săptămână se va turna covorul asfaltic

Lucrările de întreţinere a drumului de la Subpădure, către unitatea militară, au demarat ieri, iar până la sfârşitul acestei săptămâni atât angajaţii, cât şi autospecialele SMURD şi ale salvării ar putea circula pe un covor asfaltic proaspăt turnat.

Investiţia se realizează după un dublu parteneriat: pe deoparte dintre primăria Miercurea-Ciuc şi Consiliul Judeţean şi, pe de altă parte, dintre unitatea militară şi SMURD, astfel încât elicopterele să poată folosi unul dintre cele două heliporturi ale brigăzii.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, spunea că în urma acestei investiţii speră ca vieţile oamenilor din bazinul Ciuc şi chiar din judeţ să fie mai în siguranţă, deoarece de acum elicopterele SMURD vor putea ateriza chiar dacă solul este noroios sau acoperit cu zăpadă.

Însă, continua acesta, utilizarea heliportului armatei se doreşte a fi doar una provizorie, intenţia CJ fiind să se construiască unul lângă Spitalul Judeţean, din fonduri europene. Termenul pentru acesta ar fi de 2-3 ani, timp în care se va folosi heliportul.

La rândul său, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Peter Szilard, arăta faptul că în prezent elicopterele SMURD sunt nevoite să aterizeze undeva lângă marginea drumului, iar pacienţii aflaţi în stare critică sunt transportaţi de la salvare la elicopter pe câmp. Astfel, spunea Peter Szilard, după ce drumul va fi asfaltat, pacienţii vor putea fi predaţi în siguranţă.

Făcând o aluzie la interzicerea aterizării elicopterelor pe terenul de fotbal, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc, Demeter Ferenc, spunea că „e bine că şi acei pacienţi care vor avea un infarct în timpul unui meci de fotbal au şanse egale ca să fie transportaţi la Tg Mureş, la Spitalul Clinic şi astfel să le fie salvate vieţile”. Iar viceprimarul Fuleki Zoltan a punctat faptul că, din bani proprii, atâta timp cât oraşul are şi părţi mult mai importante de rezolvat, primăria nu putea realiza aceste lucrări de întreţinere.

∗∗∗

Directorul general adjunct al Direcţiei Tehnice din cadrul Consiliului Judeţean Harghita, Adrian Chiorean, a precizat că lucrările vor consta în turnarea unui covor de asfalt de 4 cm grosime pe o lungime de aproximativ 1,2 km, valoarea lucrărilor fiind de 509.000 lei.

În acelaşi timp, reprezentantul firmei care va executa lucrarea preconiza faptul că asfaltarea drumului se va finaliza în această săptămână.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.