HC Gheorgheni s-a impus în finala Ligii Erste | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 3 octombrie 2023
Home » Sport » HC Gheorgheni s-a impus în finala Ligii Erste
HC Gheorgheni s-a impus în finala Ligii Erste

HC Gheorgheni s-a impus în finala Ligii Erste

Echipa harghiteană a câștigat, în premieră pentru hocheiul din Gheorgheni, trofeul ligii regionale maghiaro-române.

În finală, care s-a disputat după sistemul cel mai bun din 7 partide, HC Gheorgheni a jucat cu Ferencváros. Ultimul act al competiției a debutat cu două meciuri în Harghita, ambele câștigate de echipa maghiară. Astfel, Ferencváros pornea cu 2-0 și se părea că va fi o finală ușoară pentru maghiari, mai ales că urmau alte două meciuri pe terenul lor.

În partida a treia, Gheorgheni a reușit să se impună, dar a pierdut-o pe următoarea. După 4 meciuri disputate scorul era 3-1 pentru Ferencváros. A urmat meciul 5 la Gheorgheni, iar harghitenii s-au impus categoric, scor 5-1. Partida cu numărul 6 s-a jucat la Ferencváros; harghitenii au reușit să câștige cu 4-3 și să trimită finala în meciul decisiv, al 7-lea, la Gheorgheni.

Vineri seara, în fața propriilor suporteri, echipa din Gheorgheni a avut parte de ziua perfectă, reușind să aducă în micul oraș, pentru dată, trofeul ligii regionale maghiaro-române. În meciul decisiv, HC Gheorgheni – Ferencváros a fost 2-1, golurile victoriei fiind reușite de Vincze Péter și Haaranen Matias Petteri.

(Sursa foto: pagina de Facebook a HC Gheorgheni)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.