Evenimente dedicate Zilei Micii Uniri care vor avea loc în judeţ | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 29 iunie 2022
Home » Societate » Evenimente dedicate Zilei Micii Uniri care vor avea loc în judeţ
Evenimente dedicate Zilei Micii Uniri care vor avea loc în judeţ

Evenimente dedicate Zilei Micii Uniri care vor avea loc în judeţ

Miercurea Ciuc

Evenimentele dedicate celor 161 de ani de la Unirea Moldovei cu Ţara Românească, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, debutează, astăzi, la Muzeul Oltului şi Mureşului Superior. Aici, de la ora 10:00, vor avea loc lecţii deschise cu tema Mica Unire şi Domnul ei, la care vor participa elevi din clasele a IV-a de la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Miercurea Ciuc.

Mâine, la Palatul Administrativ, în sala amfiteatru, de la ora 15:00, va avea loc expozeul „Semnificaţia istorică a Unirii Principatelor Române”, prezentat de pr. Adin Ţifrea, din cadrul Arhivelor Naţionale – Serviciul Judeţean Harghita şi un program artistic susţinut de elevii de la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” şi Colegiul Naţional „Octavian Goga”. Iar vineri, în aceeaşi sală, de la ora 14:30, se va desfăşura simpozionul „Unirea Principatelor Române”, după care, atât participanţii, cât şi locuitorii municipiului, sunt aşteptaţi pe platou pentru Hora Unirii (în jurul orei 15:00).

 Topliţa

Şi topliţenii sunt invitaţi să marcheze cei 161 de ani de la Mica Unire tot mâine. Ei sunt aşteptaţi, de la ora 12:00, în parcul central, unde va avea loc Hora Unirii.

De asemenea, vineri, la Biblioteca Municipală „George Sbârcea”, va avea loc expoziţia documentară Retrospectivă a activităţilor culturale dedicate Unirii la Biblioteca Municipală (1975-2020).

Gălăuţaş

La Monumentul Eroilor din incinta Şcolii Gimnaziale „Dumitru Gafton”, de la ora 12:00, vor avea loc depuneri de coroane, discursuri, dar şi tradiţionala horă a unirii. Evenimentul este organizat în colaborare cu instituţia de învăţământ amintită.

Corbu

Primăria şi Consiliul Local Corbu îi invită pe localnici la Balul Unirii, care va avea loc sâmbătă, 25 ianuarie, de la 20:00, la Stâna Haiducului. Programul artistic va fi susţinut de elevii de la Liceul Tehnologic Corbu şi de formaţia Univers din Piatra Neamţ.

Organizatorii evenimentului recomandă celor care doresc să participe la Balul Unirii să meargă îmbrăcaţi în costume populare.

XXX

Manifestări dedicate zilei de 24 Ianuarie vor mai loc şi la nivel de şcoli, în mai multe localităţi din judeţ, printre ele fiind şi Liceul Teoretic „Sf. Nicolae” din Gheorgheni, unde tot joi, se va desfăşura un eveniment cu participarea claselor liceale.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.