Gheţuş pe drumurile naţionale din judeţ; drumarii harghiteni au răspândit 30 tone material antiderapant | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Societate » Gheţuş pe drumurile naţionale din judeţ; drumarii harghiteni au răspândit 30 tone material antiderapant
Gheţuş pe drumurile naţionale din judeţ; drumarii harghiteni au răspândit 30 tone material antiderapant

Gheţuş pe drumurile naţionale din judeţ; drumarii harghiteni au răspândit 30 tone material antiderapant

  • Cătălin Romanescu, şeful SDN Harghita: „Vă recomandăm să circulaţi cu mai multă vigilenţă în zonele montane”

Pentru a patra zi consecutiv, angajaţii Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Harghita intervin cu material antiderapant pe drumurile naţionale din judeţ. Marţi dimineaţă, 14 utilaje au împrăştiat 30 de tone sare pe DN11B Cozmeni – Târgu Secuiesc în pasul Caşin, DN12 Miercurea-Ciuc – Topliţa, pe DN12A care leagă Miercurea-Ciuc de Oneşti, pe DN12C Gheorgheni – Bicaz în zona Lacu Roşu până la limita cu judeţul Neamţ, pe DN13A Miercurea-Ciuc – Odorhei – Bălăuşeri în trecătoarea Harghita şi în pasul Vlăhiţa, pe DN13B Gheorgheni – Praid în pasul Bucin şi pe DN 15 în zona Vârfului Creanga.

„Le recomand conducătorilor auto în primul rând să circule cu maşini echipate cu cauciucuri de iarnă şi să conducă preventiv, cu mai multă vigilenţă în zonele montane, în porţiunile umbrite, în special la curbe. Din cauza ceţii şi a temperaturilor minime scăzute se formează continuu lunecuş pe partea carosabilă, pe care îl combatem constant cu material antiderpant”, a explicat ing. Cătălin Romanescu, şeful SDN Harghita.

Marţi dimineaţă în Harghita s-au înregistrat valori termice minime negative în toate localităţile judeţului, cuprinse între minus 3,4 grade la Topliţa şi minus 2,9 grade Celsius la Odorheiu Secuiesc.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în cursul acestei săptămâni şi în primele zile ale celei care urmează, valorile termice diurne vor avea tendinţa de scădere în Transilvania de la medii de 11-12 grade, spre medii de 4-5 grade Celsius, iar probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie şi cu tendinţa de creştere după 25 noiembrie. Valorile medii ale temperaturilor vor creşte uşor, însă după data de 17 noiembrie media minimelor va oscila în jurul a 0 grade Celsius.

Ceaţa continuă să ne dea bătăi de cap, reducând vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri în zona depresionară. Atmosferă ceţoasă va fi şi în zilele următoare.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.