Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Gabriel Oprea la Miercurea Ciuc: „Aici suntem români, indiferent de naţionalitate, trebuie să fim uniţi şi în Europa să avem progres” | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 aprilie 2024
Home » Politic » Gabriel Oprea la Miercurea Ciuc: „Aici suntem români, indiferent de naţionalitate, trebuie să fim uniţi şi în Europa să avem progres”
Gabriel Oprea la Miercurea Ciuc: „Aici suntem români, indiferent de naţionalitate, trebuie să fim uniţi şi în Europa să avem progres”

Gabriel Oprea la Miercurea Ciuc: „Aici suntem români, indiferent de naţionalitate, trebuie să fim uniţi şi în Europa să avem progres”

Preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), Gabriel Oprea, s-a aflat marţi în municipiul Miercurea Ciuc pentru a pregăti campania pentru alegerile europarlamentare. Cu această ocazie, Gabriel Oprea a spus că în 2015, când era premier interimar, a venit de Ziua Tricolorului în Miercurea Ciuc şi a ridicat cel mai mare steag românesc din Harghita „şi din respect pentru dvs., cei de aici, şi am venit cu un mesaj european, de unitate”. Şi cu acelaşi mesaj a venit şi de această dată în Harghita, a precizat politicianul.

„Am mai fost întrebat şi la Covasna, vizavi de anumite autonomii şi alte asemenea lucruri. Am mai spus: UNPR este un partid care apără valenţele naţionale ale poporului român. Este pe de altă parte un val de naţionalism fără precedent în toată Europa. Am putea spune un moment 1939. Noi, în schimb, credem că proiectul Uniunii Europene este un proiect sustenabil şi care aduce progres României. Susţinem total proiectul Uniunii Europene. Cum susţinem total proiectul NATO, care aduce securitate României. În schimb, articolul 1 din Constituţie spune că România este un stat unitar, indivizibil, suveran. Asta trebuie respectat! Nu suntem de acord, de exemplu, ca în România însemnele unui partid (…) să fie steagul sau imnul altui stat. (…) În rest, respect. Aici suntem români, indiferent de naţionalitate, trebuie să fim uniţi şi în Europa să avem progres. Copiii noştri trebuie să trăiască cât mai bine. Dar cu respectarea Constituţiei României”, a spus preşedintele UNPR.

Fostul vicepremier a arătat că partidul pe care îl conduce are „doi vectori de imagine foarte buni” pentru alegerile europarlamentare: fostul tenismen Ilie Năstase (locul I pe lista UNPR) şi fostul selecţioner Anghel Iordănescu (locul II), doi oameni care au relaţii şi la nivel internaţional. „Vrem să trimitem, dacă reuşim bineînţeles, doi oameni – Ilie Năstase şi Anghel Iordănescu – care au şi relaţii. Eu cred că dacă suntem serioşi şi români, ne certăm în ţară, dar dacă mergem la Bruxelles toată lumea trebuie să facă echipă şi să se bată pentru România. Să strângem şi noi fonduri europene, să fim inteligenţi, să facem drumuri, inclusiv la Covasna şi Harghita, peste tot”, a spus liderul UNPR.

Prezent la Miercurea Ciuc, fostul antrenor al naţionalei de fotbal a României, Anghel Iordănescu, a susţinut că, în cazul în care membrii partidului vor ajunge în Parlamentul European, „ne vom bate pentru orice proiect care poate să aducă fonduri europene în favoarea ţării noastre”.

„Noi suntem un partid de patrioţi. Un partid creat din dragoste de ţară şi iubire de semeni. Sunt aici oameni care îşi doresc şi vor să aducă stabilitate şi echilibru în viaţa societăţii şi noi vrem acelaşi lucru. Ne dorim mult să intrăm în Parlamentul European. Suntem candidaţi care am apărat imaginea României şi o vom apăra din nou. Şi imaginea, şi suveranitatea, şi ne vom bate pentru orice proiect care poate să aducă fonduri europene în favoarea ţării noastre, în beneficiul locuitorilor ţării noastre”, a afirmat candidatul UNPR la europarlamentare.

La Miercurea Ciuc, în cadrul întâlnirii avute de liderul partidului cu preşedintele filialei Harghita a UNPR, Cornelia Fazakas (Cora Munteanca), şi cu ceilalţi membri din conducerea locală, s-a discutat şi despre reorganizarea formaţiunii.

În context, Gabriel Oprea a amintit că în 2015 i s-a făcut dosar penal „pentru un accident pe care nu l-am văzut, nu conduceam eu, stăteam pe bancheta din spate” – şi în urma căruia şi-a dat demisia din toate funcţiile deţinute, inclusiv din partid. „Am primit o hotărâre definitivă şi irevocabilă de la Înalta Curte că acel accident nu are nici o legătură cu atribuţiunile mele de serviciu. A fost un accident tragic. Am revenit înapoi în partid, la cererea colegilor, şi ne-am apucat să alergăm prin ţară”, a spus şeful UNPR.

Acesta a mai explicat că în 2015 UNPR avea peste 500 de mii de membri, „partidul avea peste 12%, iar eu personal 32% în încrederea românilor”. „Sunt convins că, dacă ne organizăm bine, vom ajunge unde am fost, să avem 10% la alegerile locale şi parlamentare de anul viitor”, a mai spus, printre altele, Gabriel Oprea. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.